Ny sejr i Sønderjylland

Af: SHC / Foto: Getty Images - 15. april 2019, kl. 21:33

Mandag aften tog vi hul på et tæt og travlt påskeprogram med tre kampe på kun seks dage, da SønderjyskE ventede i egen hule i Haderslev. Og det blev til en resultatmæssig perfekt start på den travle påske.

For to måneder siden vandt vi 2-0 over SønderjyskE på Sydbank Park. I aften kunne vi nøjes med en 1-0 sejr samme sted og var mere på hælene end årets første kamp i Haderslev. Men sejren kom hjem endnu en gang. 

Cheftræner David Nielsen havde rystet posen en smule, da Alexander Munksgaard ikke helt var kommet sig oven på sin skade fra sidste uges kamp mod AC Horsens. Også Youssef Toutouh måtte blive hjemme i Aarhus. Rokeringerne betød superligadebut til unge Magnus Anbo på højre back. Anbo - der i februar kom på fuld tid i Superligatruppen - leverede en habil og koncentreret indsats. 

Getty Images -1137420709

Men bortset fra Anbo på højre back var det den samme startopstilling, der forrige fredag vandt 0-3 i AC Horsens. Men i modsætning til Horsens var det mandag aften vores værter, der startede kampen bedst og lagde mest tryk på. Efter 10 minutter havde SønderjyskE således haft tre hjørnespark, men vi skulle et kvarter ind i kampen før de lyseblå for alvor blev farlige første gang, da sønderjydernes unge angriber Peter Christiansen inden for fem minutter kom til to store chancer og det var kun et godt indgreb fra Kamil Grabara, der forhindrede en scoring af værterne i kampens begyndelse. Og det skulle senere vise sig, at Grabaras indsats i dag skulle få stor betydning. 

Getty Images -1137428248

Revanchesulten modstander
Med en dårlig oplevelse fra deres seneste kamp, hvor de tabte 1-4 i Vejle var SønderjydskE opsatte på at revanchere sig og det kunne ses i 1. halvleg, hvor værterne var aggressive og målsøgende, mens vi var mere afventende.

Vi skulle da også runde den halve time før de første GF-chancer begyndte at vise sig. Først var det Patrick Mortensen, der lige nøjagtigt ikke kunne få drejet et godt indlæg i kassen fra Bundu, hvor efter selvsamme Bundu fik driblet en god chance væk, da bolden dumpede ned til ham i sønderjydernes felt.

Så det lignede en nul-løsning i 1. halvleg, men det gad en velspillende Casper Højer Nielsen ikke, så med fem minutter fandt han Patrick Mortensen i sønderjydernes felt og målvarme Mortensen svigtede ikke foran de mange medrejsende århusianere og kunne bringe os foran. Ikke helt fortjent efter spil og chancer, men det var gutterne ligeglade med og kunne gå til pause foran 1-0.

Getty Images -1137423060

2. halvleg
Bagud var det SønderjyskE, der skulle ud og jagte, da de med et nederlag for alvor ville være presset i slutspillets pulje 1. Så det var de mørkeblå, der spillede lidt afventende i 2. halvlegs begyndelse og lurede på omstillinger, mens de lyseblå værter var tvunget frem på banen i deres jagt på en udligning.

Det var dog os, der kom til de første chancer i en ikke synderlig velspillet indledning på halvlegen. Først var det debutanten Anbo med et frisk forsøg fra distancen efterfulgt af Casper Højer Nielsen, der viste sin farlige venstrefod frem.  

Getty Images -1137427600

Men derefter trykkede værterne tungt på i en periode, hvor flere indlæg blev farlige og nedfaldsboldene ligeså. For eksempel efter 63 minutter, hvor sønderjydernes Stefan Gartenmann afsluttede flot på kanten af vores felt og efterfølgende appellerede for hands, men dommer Anders Poulsen afviste.

Afvist blev Bundu også, da han efter et kvarters tid af 2. halvleg forsøgte sig med sin signaturafslutning, da han trak ind i feltet og afsluttede, men forbi.  

Under pres
20 minutter før slutfløjt forsøgte SønderjyskE at skrue yderligere op med tre offensive indskiftninger i skikkelse af Christian Jakobsen, Danny Amankwaa og Mart Lieder. Men heldigvis for os blev det kun ved tanken - i hvert fald indtil sidst i kampen, hvor værterne naturligt nok skruede endnu mere op for blusset. Det yderligere pres gav flere farlige situationer - blandt andet en afslutning tæt under mål, der dog gik lige over.

Med det øget lyseblå pres opstod der også gode situationer for os i omstillingerne og efter 80 minutter kom Ankersen igennem, men hans afslutning blev blokeret. Kort efter fik Mortensen en endnu større mulighed efter en god aflevering fra Juelsgård, men Mielitz i SønderjyskE's mål diskede op med en god redning.

Men vores målmand Kamil Grabara viste mandagens bedste redning, da en sønderjyde kom helt fri med fire minutter tilbage og Kamil kastede sig ud i afslutningen og generelt stod vores polske målmand en rigtig flot kamp med flere sikre indgreb - især til sidst i kampen, hvor han skabte ro i en hektisk slutperiode, der endte lykkeligt. 

Så altså en sejr på 1-0 i Haderslev og dermed er vi nu så godt som sikret i forhold til de to nederste pladser i puljen. For med ni point foran og en væsentlig bedre målscore er det usandsynligt, at vi skulle ende dernede. I stedet kan vi nu se frem til at spille om en europæisk playoff plads. 

Men først gælder det en ny kamp mod SønderjyskE hjemme i Ceres Park. Det er på torsdag kl. 12. Find din billet her.

Getty Images -1137422974

Kampfakta / Superligaen
SønderjyskE - AGF: 0-1 (0-1)

0-1: 40' Patrick Mortensen

Tilskuere: 5.214  
MoM: Kamil Grabara

Advarsler:
SønderjyskE: Ingen
AGF: Mustafa Amini, Casper Højer Nielsen

AGF:
Kamil Grabara, Magnus Anbo, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Bror Blume (77' Adama Guira), Mustafa Amini (86' Tobias Sana), Jens Stage - Jakob Ankersen, Mustapha Bundu (90' Alexander Ammitzbøll), Patrick Mortensen.

Getty Images -1137427636

Ikke benyttet: Oscar Whalley / Benjamin Hvidt / Daniel Thøgersen / Kasper Lunding

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet