AGF inviterer igen flygtninge til fodbold

Af: KDJ / Foto: Trine Niebuhr - 28. august 2019, kl. 19:04

Udover AGF's samarbejdsklubber, så besøger en stor gruppe flygtninge også Ceres Park på søndag.

I samarbejde med FO-Aarhus inviterer AGF 500 flygtninge til AGF's hjemmekamp mod EfB på søndag den 1. september kl. 12.

Her fejrer AGF også Samarbejdsklubbernes Dag og de inviterede flygtninge bliver derfor en del af en festlig dag i Ceres Park.

- Vi er stolte af, at være en del af Aarhus - og vi ønsker at være et samlingspunkt i byen. Det gælder i mange sammenhænge, hvor vi gerne vil være med til at tage et socialt ansvar og gøre en positiv forskel for mennesker, der ikke har de samme muligheder som flertallet. Så vi glæder os til at se mange flygtninge på søndag til Samarbejdsklubbernes Dag og forhåbentlig bidrage til at de får en god oplevelse, siger kommunikationschef i AGF, Søren Højlund Carlsen.

Invitationen og de praktiske forhold med mange flygtninge fra hele den midtjyske region har FO Aarhus hjulpet med, mens Aarhus Kommunes afdeling for Sociale forhold og Beskæftigelse har sikret, at invitationen er nået ud til de flygtninge, som Aarhus Kommune til daglig har berøring med, når det handler om beskæftigelses- og den sociale indsats over for flygtninge i Aarhus.

Skærmbillede 2019-08-28 Kl . 14.46.56

Fodbold er fællesskab
Hos FO Aarhus glæder skoleleder Torben Dreier sig over, at så mange flygtninge har ønsket at tage til fodbold i Aarhus.

- Fodbold er fællesskab, hvilket på søndag jo også illustreres af, at AGF afholder Samarbejds-klubbernes Dag. Og besøget i Ceres Park er med til at knytte nye bånd, hvor fællesskabet omkring en fodboldkamp kan samle folk på tværs af kulturer og sproglige barrierer. En fodboldkamp er måske en oplevelse mange tager for givet, men det er ikke en oplevelse flygtninge til daglig har mulighed for. Og den ekstra oplevelse vil vi gerne give regionens flygtninge og samtidig byde dem velkommen til Aarhus, siger Torben Dreier.

Det er tredje gang, at AGF og FO Aarhus inviterer regionens flygtninge til fodbold. Sidste gang var der også godt 500 på Ceres Park og Torben Dreier ser frem til at gentage succesen.

- Det var en ubetinget succes sidste gang, vi gjorde det sammen med AGF, og forhåndsinteressen tyder på samme store succes. Så vi glæder os virkelig meget til søndag, tilføjer Torben Dreier.

Se mere om Samarbejdsklubbernes Dag her.

Og find billet til AGF vs. EfB her >>>