Forløsende sejr i Ceres Park

Af: Jonas Roulund / Foto: Ole Nielsen - 19. december 2019, kl. 11:38

Så kom den. Sæsonens første sejr havde ladet vente på sig, men denne mandag aften fik vi hul på bylden mod et defensivt indstillet Horsens-mandskab på to flotte mål af Helenius og Bundu.

Vi tog den tredje indbyrdes sejr i træk mod vores Superliga-naboer fra AC Horsens, da Bo Henriksens tropper mandag aften kom på besøg på Ceres Park.

Inden festen kunne begynde, blev der dog afholdt et minuts stilhed til minde om nyligt afdøde Erik Christensen, som gennem mange år var en stor del af AGF - både som spiller og træner, hvor han blandt andet var med til at vinde det danske mesterskab og pokaltitlen i 1957 og 1960.

Hurtige 190819-01 (1)


Det skulle vise sig, at være stilhed før stormen, for da dommeren fløjtede kampen i gang gik AGF'erne hidsigt til værks med Nicklas Helenius og Zachary Duncan i start-elleveren for første gang.

Bundu buldrede derudad
Vi fik således en særdeles tempopræget start med os mest på bolden, massivt genpres når vi mistede den, hurtige afleveringer og god bevægelighed fra alle leder og kanter.

Det gav da også hurtigt afkast i form af chancer, da Helenius efter få minutters spil med en fremragende stikning sendte Bundu alene med Horsens-keeperen, der dog fik afværget kantspillerens afslutning.

Sådan fortsatte de hvide det første kvarter, hvor gæsterne ikke fik en fod til jorden og både Helenius og Thorsteinsson også kom frem til velkvalificerede afslutninger. 

Hurtige 190819-15

Herefter begyndte et ellers meget defensivt Horsens-mandskab at snige sig lidt længere frem på banen. De forsøgte sig især med deres klassiske dyder - indlæg og lange bolde, men hver gang uden for alvor at true Eskelinen i målet.

Juelsgaard måtte desværre forlade banen med en skade efter godt en halv times spil, men her viste truppen sin bredde, da Tingager med største selvfølgelighed gik ind og fortsatte det sikre forsvarsspil.

Hurtige 190819-16

Og så fik vi ellers den perfekte afslutning på 1. halvleg! Bundu buldrede afsted efter en lang stikning i frimærket. Han nåede den akkurat helt ude ved hjørneflaget, hvorefter han med rappe fødder satte sin direkte modstander, så han fik plads til et indlæg.

Det havnede for fødderne af Nicklas Helenius, der med en fræk yderside lige præcis gav kuglen den retning og fart, der skulle til for at overliste Lansing i målet. 1-0 og så kunne dommer Jørgen Daugbjerg fløjte til pause til lyden af et opstemt hjemmepublikum.

Hurtige 190819-05

2. halvleg
De gode takter fortsatte efter pausen, hvor unge Zach Duncan fik markeret sig flot på den centrale midtbane, mens Ankersen og de øvrige offensivspillere på skift prøvede sig frem med gode kombinationer i begge sider af banen.

Da klokken passerede en times spil, fik vi så endnu en gang et ordentligt og velfortjent jubelbrøl at høre. En lang bold blev sendt mod Helenius, der med stor fysisk styrke holdt sin markering fra bolden og lagde den af til en fremstormende Bundu. Igen drev vores afrikanske boldekvilibrist kuglen frem med stor power, og sluttede sit raid med en venstrebensafslutning, der fik netmaskerne til at blafre, og tilskuerne til at larme af lykke. 2-0, og så var kursen sat mod sæsonens første sejr. Men med en halv time foran os, skulle tempoet og koncentrationen holdes.

Hurtige 190819-12

Og det blev den. Bundu var nemlig slet ikke færdig med at forsøge sig. På oplæg af Højer kom han tæt på at fordoble sin personlige målhøst, mens en anden Mustafa - nemlig Amini - også var tæt på at komme på tavlen med et brag af et langskud med ti minutter igen, men denne gang blev bolden snittet i sidenettet.

Horsens kom frem til sporadiske indlæg mod slutningen, som førte til et par afslutninger mod mål, men intet der for alvor kunne true Eskelinens andet clean sheet i den hvide trøje, og dermed fik kampen sin ende uden den store nervøsitet - hverken hos hjemmeholdets spillere eller fans.

Hurtige 190819-09

Der var generelt meget godt at tage med fra denne dag på AGF-kontoret. Flotte præstationer af nyindkøbene, Duncan og Helenius. Endnu et clean sheet orkestreret af midterforsvaret og sæsonens første sejr efter en overbevisende indsats af alle mand. 2-0, og så er vi klar til et besøg på Brøndby Stadion søndag den 25. august klokken 18.

Kampfakta Superligaen

AGF - AC Horsens 2-0 (1-0)
45: Nicklas Helenius
61: Mustapha Bundu

Tilskuere: 7.162

Advarsler:
AGF: William Eskelinen, Jakob Ankersen
AC Horsens: Bjarke Jacobsen

MOTM: Mustapha Bundu

AGF:

William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Jesper Juelsgård (32: Frederik Tingager), Casper Højer Nielsen - Zachary Duncan, Mustafa Amini, Jon Thorsteinsson (79: Bror Blume), Jakob Ankersen, Mustapha Bundu - Nicklas Helenius (78: Patrick Mortensen)

AC Horsens:
Michael Lansing - Peter Nymann (63: Peter Therkildsen), Alexander Ludwig, Malthe Kiilerich Hansen (45: Erhan Masovic), Michael Lumb - Louka Prip (Mikkel Qvist), Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Thorsen - Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen

Hurtige 190819-08

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet