Lyngby på menuen mandag

Af: BJ - Foto: Getty Images den 3. august 2019, kl. 18:06

Mandag aften går turen til Nordsjælland, hvor oprykkerne fra Lyngby venter. Bliv klædt på til kampen her.

På en flot slutspurt i sidste sæson lykkedes det Lyngby at komme fra baghjul og spille sig tilbage i Superligaen efter blot en enkelt sæson i NordicBet Ligaen. Comeback-sæsonen i landets bedste række er blevet indledt med tre point i tre kampe. AaB blev besejret 2-0 i sæsonpremieren, men herefter er det blevet til klare nederlag mod OB og SønderjyskE - henholdsvis 1-4 og 0-3.

Efter oprykningen har Lyngby skiftet en del ud i spillertruppen. Som bekendt er André Riel rykket fra AGF til Lyngby, og en anden tidligere AGF-angriber, Emil Nielsen, er også blevet hentet af de kongeblå. Derudover har Lyngby tilknyttet Kasper Enghardt fra Randers FC og Patrick da Silva fra FC Roskilde - begge spillere med solid Superliga-erfaring - samt Kasper Jørgensen fra Brøndby.

I sommerpausen har Lyngby taget afsked med en god håndfuld spillere. Set med AGF-øjne er det mest velkendte navn Jeppe Kjær, der jo har en fortid som angriber på Fredensvang.

I spidsen for Lyngby står Christian Nielsen, der overtog cheftrænerposten midtvejs i sidste sæson og var med til at vende en truende nedrykning til 2. division til en oprykning til 3F Superligaen. 45-årige Christian Nielsen har i mange år haft forskellige roller i klubbens talentsektor og kender derfor klubben ud og ind. Assistenttræner i klubben er Mikkel Beckmann, der indstillede sin aktive karriere i 2015 efter ophold i blandt andre Randers FC, FC Nordsjælland, APOEL, Elfsborg og senest Hobro. I staben finder man i øvrigt også en tidligere AGF-spiller, nemlig fysisk træner Thomas Kjærbye, der i 2001 opnåede to Superliga-kampe i den hvide trøje.

Indbyrdes opgør
Et kig i statistikbøgerne viser, at mandagens opgør er det 90. indbyrdes møde mod Lyngby. Indtil videre er det blevet til 34 sejre, 27 uafgjorte og 28 nederlag. Den samlede målscore hedder 137-128 i vores favør.

Vores seneste opgør mod Lyngby fandt sted 24. februar 2018 på Lyngby Stadion og endte 0-0. Fra startopstillingen i den kamp er der fire spillere fra den nuværende trup, nærmere bestemt Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen, Tobias Sana og Mustapha Bundu. Undervejs i kampen kom Mustafa Amini også i aktion.

Mustafa Amini _GI (2)

Det er efterhånden nogle år siden, at vi har trukket os sejrrigt ud af en kamp mod Lyngby. Den seneste sejr er fra november 2014, og på udebane skal vi tilbage til oktober 2007, hvor det blev til en 3-1-sejr. Mandag aften får vi mulighed for at rette op på det, når vi igen duellerer mod de kongeblå på Lyngby Stadion. Kick off er kl. 19.00!

KØB BILLET TIL KAMPEN HER >>