Overbevisende sejr over Brøndby

Af: BJ - Foto: Getty Images den 25. august 2019, kl. 20:42

Søndag aften hentede David Nielsens tropper den første sejr over Brøndby på udebane siden 2007. En sejr, der kom i hus takket være en disciplineret holdindsats krydret med godt spil i anden halvleg, hvor de tre scoringer også faldt.

Første halvleg var nærmest en prototype på et rivalopgør mellem Brøndby og AGF: Masser af duelspil, stor aggressivitet hos begge holds spillere og kamp om hver en centimeter på den velplejede grønsvær. Ja, der blev givet og taget af et godt hjerte i en halvleg, der var mere intens end velspillet.

Ikke overraskende forsøgte hjemmeholdet sig med et voldsomt pres i den indledende fase, og allerede efter få sekunder blev AGF-defensiven testet på en dyb stikning. En situation, som dog blev afværget til hjørnespark, og det lykkedes herefter - med Niklas Bakman som styrmand - ganske fint at stå imod det tryk, som Brøndby kom med.

Niklas Backman _GI (3)

Der var klar overvægt i boldbesiddelse til Brøndby, mens AGF-mandskabet lurede på omstillinger. Efter et kvarter førte en af disse til en god mulighed på kanten af feltet til Jakob Ankersen, der blev sat godt op af Bror Blume. Kantspillerens afslutning blev dog blokeret til hjørne.

Kort efter var det Kasper Fisker, der fik en god mulighed i den anden ende af banen, men midtbanespilleren sendte sit forsøg fra en ellers gunstig position over mål.

AGF-defensiven havde generelt godt styr på Brøndbys offensiv, og det var småt med chancer, som hjemmeholdet kom frem til. Bedste mulighed tilfaldt Kamil Wilcek, der med små ti minutter igen kom godt op til et indlæg fra højre og headede mod mål - men også forbi.

Halvlegens absolut største chance opstod til Mustapha Bundu. Kantspilleren, der tidligere i halvlegen var lige ved at nå først på en tværaflevering ind foran mål fra Bror Blume og også havde et godt gennembrud, hvor bolden dog lige akkurat var ude, før han centrede den til en helt fri Nicklas Helenius, opsnappede en returbold fra Martin Schwäbe. Helt fri foran mål næsten nede ved baglinien fik han dog lige akkurat ikke drejet bolden over stregen, og i stedet stod stolpen i vejen.

Mustapha Bundu _GI (4)

De første 45 minutter plus hele seks minutters tillægstid endte således uden scoringer.

Fra anden halvlegs start kom Patrick Mortensen på banen i stedet for Nicklas Helenius, der kort før pausefløjtet fik en bold direkte i hovedet og derfor måtte lade sig udskifte.

Mortensen kom i centrum kort ind i halvlegen. En lang stikning fra Zach Duncan havnede hos Mustapha Bundu, der spillede Patrick Mortensen helt fri. Angriberen afsluttede resolut, men igen stod stolpen i vejen.

Mortensens forsøg var et udtryk for en god åbning på anden halvleg af AGF-mandskabet, og det gav kort efter også en god skudmulighed til Bror Blume fra kanten af feltet, men præcisionen manglede i afslutningen.

Det var til gengæld ikke tilfældet et par minutter senere. Casper Højer sendte Jakob Ankersen i dybden med en fremragende stikning. Ankersen tog et træk ind i banen og fandt en umarkeret Bror Blume, der afsluttede kontrolleret - og med hjælp fra en Brøndby-fod strøg bolden i netmaskerne.

Jubel 2_GI

Næsten samme recept gav efter en time en stor chance til Mustapha Bundu. Denne gang var det Casper Højer, der brød igennem i venstre side og afleverede ind foran mål til en umarkeret Bundu, som lagde bolden til rette og afsluttede. Desværre blev forsøget blokeret af en Brøndby-spiller.

I det hele taget havde AGF-spillerne godt greb om kampen, og det gav sig udslag i flere gode situationer, som var tæt på at føre til yderligere en scoring. Alexander Munksgaard kom frem til en god skudmulighed efter et overlap, og to lange indkast resulterede i lige-ved-og-næsten-muligheder tæt under mål.

Ja, det trak op til en AGF-scoring - og den kom også. Med en genial stikning fra Bror Blume blev Jakob Ankersen spillet helt fri, og han afdriblede Martin Schwäbe, hvorefter han kunne trille bolden i et tomt mål.

Jakob Ankersen _GI (4)

Og ikke nok med det: For i kampens overtid satte AGF-spillerne yderligere trumf på, da Patrick Mortensen udnyttede et flot oplæg fra Mustapha Bundu til at slå sejren definitivt fast. En sejr, der var fuldt fortjent - og ikke mindst kom i hus på en fornem herrefight, der især i anden halvleg også blev krydret med godt fodboldspil. Ja, ret beset var der chancer til en endnu større sejr, men når den seneste sejr på Brøndby Stadion daterer sig tilbage til 2007, så skal man heller ikke blive for grådig. Og seks point på en uge er da heller ikke så tosset....

Det skal følges op på søndag, når vi møder Esbjerg i Ceres Park med kampstart kl. 12.00. Vi ses!

Fans _GI (3)

Kampfakta - 3F Superligaen

Brøndby IF - AGF 0-3 (0-0)
0-1: Bror Blume (57')
0-2: Jakob Ankersen (85')
0-3: Patrick Mortensen (93')

Tilskuere: 14.145

Advarsler:
Brøndby: Tobias Børkeeiet, Hjörtur Hermannsson
AGF: Mustafa Amini, Nicklas Helenius, Zach Duncan 

Brøndby:
Marvin Schwäbe - Kevin Mensah, Hjörtur Hermannsson, Anton Skipper, Anthony Jung - Dominik Kaiser, Josip Radosevic, Kasper Fisker (44: Tobias Børkeeiet) - Jesper Lindstrøm (82: Ante Erceg), Kamil Wilczek, Simon Hedlund 

AGF:
William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Mustafa Amini, Zach Duncan, Bror Blume - Jakob Ankersen, Nicklas Helenius (46: Patrick Mortensen), Mustapha Bundu

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet