Sejren forsvandt mod Lyngby

Af: SHC / Foto: Getty Images - 5. august 2019, kl. 21:26

Mandag aften blev det til et nederlag til Lyngby Boldklub.

Mandag aften sluttede vi fjerde runde i 3F Superligaen med et traditionsrigt opgør nord for København, da vi mødte Lyngby Boldklub for 90'ende gang. Før kampen var vi ubesejret på Lyngby Stadion i de seneste syv kampe mod de kongeblå, men den statistik blev desværre ødelagt mandag aften.

Det var ellers de hvide fra Aarhus, der kom bedst fra start på kampen foran de godt 900 medrejsende fans, der igen gav en voldsom flot opbakning på udebane.

Getty Images -1159897086

Efter en god indledning på kampen af Mustapha Bundu - der startede sin aften med flere flotte aktioner på kanten - fik han efter godt otte minutter smidt bolden ind foran Lyngbys mål, hvor den tidligere Lyngby-spiller Bror Blume blev tacklet i sin afslutning, men bolden endte hos Jon Thorsteinsson, der resolut kunne sparke bolden i net-taget til en tidlig og absolut ikke ufortjent århusiansk føring.

Men selv om målscorer Jon Thorsteinsson kort efter sin scoring gik ind i en jerntackling midt på banen og dermed symboliserede en flot arbejdsindsats i 1. halvleg, så var det som om, at vi mistede lidt momentum efter føringen.

Getty Images -1159896820

Kampen var også et gensyn med de tidligere AGF'ere André Riel og Emil Nielsen i oprykkernes angreb og efter et kvarters tid kom begge spillere til farlige afslutninger, der dog blev godt afværget af William Eskelinen.

Det var ikke den eneste chance de to tidligere AGF'ere kom til i Lyngbys kontramaskine, der hele tiden lurede på at starte og fik skabt flere farlige chancer til hjemmeholdet.

Men efterhånden fik vi tilkæmpet os momentum tilbage og efter en halv times tid måtte Lyngbys rutinerede keeper Thomas Mikkelsen ud i en klasseredning, da Patrick Mortensen afsluttede et flot angreb.
Samme Mortensen var også tæt på, da vi viste en fin frisparksvariation, der fik spillet Højer Nielsen helt fri til et indlæg, der dog blev blokeret inden det kunne samles ned fra hylden til 0-2.

Getty Images -1159896850

I stedet var det Lyngby, der sluttede 1. halvleg med en stor chance, hvor Emil Nielsen - igen efter en omstilling - fandt sig fri foran mål, men heldigvis for os ramte han ikke sin afslutning efter eget ønske.

2. halvleg

Anden halvleg angreb vi ned mod de mange medrejsende, der både havde indtaget en del af langsiden og en del af endetribunen på Lyngby Stadion.

Men der gik dog lidt før fansene fik noget at klappe af i indledningen af 2. halvleg, der ikke at startede i samme hæsblæsende tempo som den første, hvad der næsten også havde været for meget forlangt.

Så begge hold skiftede lidt til at varme bolden og vi udviste kløgtig forsigtighed overfor hjemmeholdets farlige omstillinger.

Men efter en god time forsøgte en velspillende Bundu igen med et godt drev, men hans indlæg manglede den sidste adresse. Det samme gjorde et ellers skarpt indlæg kort efter, som Patrick Mortensens pandebrask var to centimeter fra.

Getty Images -1159898650

Tættere på var Jesper Christjansen efter et hjørnespark efter små 70 minutter, da han fik sidste hoved på et hovedstød fra Lyngbys Frederik Gytkjær ind i vores felt og tæt under mål kunne Christjansen udligne føringen efter en periode, hvor vi ikke fik skabt så mange chancer som i 1. halvleg.

Det gjorde hjemmeholdet til gengæld, der kort efter udligningen kunne profitere på et opspilsfejl og fik sendt et indlæg ind til Lyngbys varme angriber Frederik Gytkjær, der kunne heade bolden ind til en føring.

Getty Images -1159898537

Og så var kampen vendt rundt på få minutter og vi skulle ud og jagte. Og til at hjælpe med det blev Zach Duncan og Nicklas Helenius sendt på banen til deres debut i AGF-trøjen og i forsøget på at vende kampen endnu en gang.

Men trods flere gode chancer og et tungt AGF-pres i kampens slutfase kunne vi ikke overliste et bravt kæmpende hjemmehold og en godt spillende Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet.

Getty Images -1159898642

Dermed blev det til et nederlag i det 91'ende opgør mod Lyngby Boldklub og vi mangler stadig at få en sejr her i 3F Superligaens indledning.

Kampfakta - 3F Superligaen

Lyngby Boldklub - AGF: 2-1 (0-1)

8' Jon Thorsteinsson 0-1
68' Jesper Christjansen