Søndag gælder det EfB

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 30. august 2019, kl. 19:18

Vi har en god historisk med søndagens modstandere hjemme i Aarhus. I hvertfald i de senere år.

Søndag gælder det Esbjerg fB i Ceres Park med kampstart kl. 12. Det er sæsonens første møde med vestjyderne, som vi vandt 2-0 over senest de var i Aarhus, hvor Tobias Sana, der jo nu er rykket videre til svensk fodbold, scorede begge mål.

Kampen på søndag er vores 43'ende møde med EfB i 3F Superligaen. Og det står meget lige de to klubber imellem med 15 vundne kampe til os og 16 til EfB. Hjemme i Aarhus har vi vundet over Esbjerg otte gange, men også tabt fem kampe.

Vi skal dog tilbage til 2014 for at finde det seneste nederlag til EfB i Ceres Park, hvor vi tabte 0-3. Men ellers har der i de senere år været nogen mindeværdige kampe mod EfB i Aarhus, hvor 6-2 sejren fra efteråret 2016 nok står klarest i tilhængernes hukommelse. Gense højdepunkterne fra den kamp her >>>

Niklas Backman 170517-01

Klubrekord
Søndag kan vi i øvrigt tangere vores klubrekord for flest 'clean sheets'. Der er nemlig ikke scoret på os i tre kampe i streg. Ender kampen på mandag også uden mål til modstanderen, er det en tangering af klubrekorden i 3F Superligaen på fire kampe uden, at vi har tilladt modstanderen at score.

Den stime faldt i foråret 2017 med 4-0 mod AaB, 2-0 mod Silkeborg IF, 1-0 mod Viborg og 0-0 hjemme mod søndagens modstander fra EfB.

I de seneste to kampe mod EfB har vi holdt buret rent og set i lyset af, at EfB ikke har scoret i syv af deres seneste 12 udekampe og endnu ikke har formået scoret på udebane i denne sæson, er der måske en chance for, at vi ser endnu et clean sheet på søndag.

_O9I2732

Vendt dårlig stime
Esbjerg kommer til Aarhus på en 13. Plads i 3F Superligaen, mens vi ligger nummer ni. Vestjyderne er dog måske ved at finde lidt momentum al den stund, at de kan se tilbage på to kampe uden nederlag efter de ellers havde tabt i fire ud af fem kampe indtil da.

I seneste runde spillede EfB 2-2 hjemme mod Silkeborg med to mål af Adrian Petre og før den kamp blev det til en 1-0 sejr over Lyngby - også hjemme i Esbjerg på Blue Water Arena.

Men søndag spiller EfB i Aarhus og så er det os, der skal vinde. Og gutterne vil gøre alt for at få endnu en sejr foran et godt besøgt Ceres Park, hvor vi går efter 12.000 på lægterne på en dag, hvor vi som bekendt også fejrer Samarbejdsklubbernes Dag.

Mustafa Amini 080219-01

Find din billet her >>>>