Boldspillende sønderjyder venter mandag

Af: BJ - Foto: Getty Images den 10. august 2019, kl. 10:15

Mandag aften er SønderjyskE modstanderen på Sydbank Park i 5. runde i 3F Superligaen. Bliv klædt på til kampen her.

SønderjyskE har i denne sæson lagt fra land med syv point i de fire første kampe. Randers FC blev besejret 2-1 i sæsonpremieren, og herefter spillede sønderjyderne 1-1 mod AaB og vandt 3-0 over Lyngby. I seneste runde blev det til et 1-2-nederlag mod FC København på hjemmebane foran 7.417 tilskuere. Et flot fremmøde, og fodboldfeberen har da også ramt Sønderjylland.

Det skyldes ikke kun den gode sæsonstart, men også en række profilerede nyindkøb. Seks nye spillere er stødt til SønderjyskE op til den nye sæson - blandt andre Mads Albæk, der er hentet i Kaiserslautern, Patrick Banggaard, som er skiftet fra Darmstadt og Rilwan Hassan, der senest var i FC Midtjylland. Fælles for de tre spillere er, at de tidligere har arbejdet sammen med Glen Riddersholm i FC Midtjylland og altså nu er blevet genforenet med deres tidligere træner.

Seks spillere har også forladt SønderjyskE op til den nye sæson - og her er Niki Zimling, Mads Hvilsom og Ramon Rodrigues de mest prominente navne. Derudover er Marc Pedersen ikke til disposition i efteråret på grund af en alvorlig korsbåndsskade.

I spidsen for SønderjyskE står som nævnt den tidligere AGF-træner Glen Riddersholm, der overtog cheftrænerposten i Haderslev-klubben i januar 2019. I forårsæsonen handlede det først og fremmest om at undgå nedrykning. Det lykkedes, og op til den nye sæson har han arbejdet med at transformere holdet til at have mere boldbesiddelse og ikke kun være kendt for en stærk organisation, dødbolde og omstillinger. 

Indbyrdes opgør
Statistisk set har AGF de seneste sæsoner haft et godt tag på SønderjyskE. I de seneste fem kampe er det blevet til sejre, og vi skal to år tilbage for at finde den seneste SønderjyskE-sejr.

Mandagens møde mod SønderjyskE er det 41. indbyrdes opgør. Indtil videre er det blevet til 18 sejre, 11 uafgjorte og 11 nederlag. På udebane hedder statistikken 10 sejre, 3 uafgjorte og fem nederlag.

Ét er dog statistik, noget andet er de 90 minutter plus tillægstid, der skal spilles mandag aften. Vi jagter en sejr mod et selvtillidsfuldt SønderjyskE-mandskab. Der er lagt op til en spændende duel. Vi ses på Sydbank Park. Køb dine billetter her >>

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet