Talent: Samlet syv point mod SønderjyskE i sæsonpremieren

Af: BJ - 17. august 2019, kl. 22:02

Lørdag åbnede både U19, U17 og U15 sæsonen mod SønderjyskE, og det udmøntede sig i to sejre og en pointdeling.

Det uafgjorte resultat faldt i U19-kampen, hvor AGF-mandskabet ellers var i teten i det meste af kampen mod et kompakt og godt organiseret SønderjyskE-hold. Overtaget resulterede i et hav af dødbolde, der i et par situationer var tæt på at føre til en scoring. I det åbne spil havde AGF-spillerne svært ved at finde løsningerne, når de nærmede sig gæsternes felt, og da AGF-defensiven samtidig havde godt styr på tingene, var 0-0-resultatet en logisk konsekvens.

- Vi fik at se, at det sværeste i fodbold er at spille mod et organiseret hold. Jeg synes, vi gør mange ting rigtige i fase 1 og 2, men dét, som vi også havde problemer med mod det colombianske hold i vores generalprøve, er relationerne. Det er tydeligt at se, at der var nerver på hos flere af spillerne, fordi det var sæsonpremieren. Drengene ville så gerne vise, hvad de kan, men vi manglede lige den sidste kvalitet og koldblodighed, når vi nærmede os deres mål. Til gengæld vil jeg rose spillerne for deres forsvarsspil. Jeg er glad for, at vi holdt nullet, og jeg kan tydeligt se, at vi er i kontrol med det, vi har arbejdet med. Jeg er ked af, at vi ikke kunne vise lidt mere offensivt, men jeg er ret sikker på, at det nok skal komme, lyder evalueringen fra U19-cheftræner Fatah Abdirahman.

Kampen bød på U19-debut til Anders Fæster, Nikolaj Sauer og Majaliwa Msabaha.

U19 Ligaen
AGF - SønderjyskE 0-0

AGF:
Asger Svendsen - Oliver Lund (65: Magnus Kirchheiner), Mikkel Møller Lassen, Sune Balle, Frederik Jørgensen - Jacob Trenskow (78: Mads Bager), Albert Erlykke Grønbæk, Nikolaj Sauer (59: Majaliwa Msabaha) - Marcus Ginnerup, Anders Fæster, Jonas Yderholm

------------------------------------------------

U17 viste god moral

I U17-kampen var AGF-drengene foran 1-0 og bagud 1-2, men i sidste ende lykkedes det at hive en fortjent 3-2-sejr hjem i sæsonpremieren. Frederik Ihler åbnede scoringen i første halvleg, da han koldt udnyttede en friløber. SønderjyskE svarede dog igen og fik udlignet inden pausen og bragt sig i front efter en times spil. Hjemmeholdet viste dog fin moral ved først at udligne ved Lukas Therkildsen (billedet) på hovedstød og dernæst gøre det til 3-2 - og igen var det Frederik Ihler, der demonstrerede sin veludviklede målnæse. I slutfasen havde AGF-mandskabet endda flere muligheder til at udbygge føringen, men det blev ved de 3-2.

-  Vi vinder fortjent. SønderjyskE kommer ikke med noget, som overrasker os. De er dygtige i deres omstillinger og straffer os på det to gange. Drengene reagerede dog fint på at komme bagud. Vi har brugt meget energi på at tale om, at det er kollektivet, der skal komme før individet - og at når, vi har det svært, så skal vi finde tilbage til de principper, vi som kollektiv har offensivt og defensivt. Det formår drengene, og det udmønter sig i en god præstation, hvor vi kommer tilbage. Det viser karakterstyrke. Så alt i alt en fin sæsonpremiere. Vi fik set mange af de ting, vi er dygtige til, og så fik vi også set de områder, hvor vi har en masse arbejde foran os, siger U17-cheftræner Dennis Ramonn Olsen, der gav U17-debut til Emil Vestergaard, Jacob Andersen og Gustav Junge.

U17 Ligaen
AGF - SønderjyskE 3-2 (1-1)
1-0: Frederik Ihler (30')
1-1: Sebastian Jessen (36')
1-2: Yilmaz Kocan (60')
2-2: Lukas Therkildsen (70')
3-2: Frederik Ihler (75')

AGF:
Villads Olsen - Jacob Andersen (57: Oscar Artero), Christian Mikkelsen, Aymann Abdallah (60: Gustav Junge), Marius Hausted - Daniel Jacobsen, Faysal Halimi, Lukas Thierry Therkildsen - Emil Vestergaard (60: Magnus Isager), Frederik Ihler, Asker Beck

------------------------------------------------

U15-sejr i livlig premiere

U15 indledte den nye, landsdækkende U15 Liga med en 5-3-sejr over SønderjyskE. Efter en lidt tøvende start, som gæsterne udnyttede til at tage føringen, fik AGF-drengene på den velplejede bane 1 på Fredensvang stille og roligt styr over tingene, og det gav sig udslag i fire scoringer - de tre af dem sat ind af Theodor Felix Hoffmeyer Beck og den sidste af Laust Kaastrup. Så skulle man tro, at den kamp var afgjort, men i slutfasen lykkedes det gæsterne to gange at reducere, og der var igen spænding om resultatet. Dog kun lige indtil, at Christian Tatt Poulsen i de døende sekunder sendte bolden i mål fra banens midte i en situation, hvor det lange spark snød SønderjyskE, og bolden røg henover hovedet på ham.

- Det var en interessant premierekamp. Vi scorer fem mål og lukker tre ind. Det var lidt for hektisk og blev lidt for spændende tilsidst. I første halvleg er jeg meget tilfreds med, at drengene - efter at vi er kommet bagud - reagerer, som de gør. Vi scorer mål på forskellige måder, og der er slet ikke nogen grund til, at det skal blive så spændende tilsidst, siger U15-cheftræner Lasse Fisker, der undervejs gav U15-debut til Hjalte Stokholm.

U15 Ligaen
AGF - SønderjyskE 5-3 (2-1)
0-1: Tinus Solomon Gripping Olesen (5')
1-1: Theodor Felix Hoffmeyer Beck (21')
2-1: Laust Kaastrup (32')
3-1: Theodor Felix Hoffmeyer Beck (45')
4-1: Theodor Felix Hoffmeyer Beck (48')
4-2: Tinus Solomon Gripping Olesen (63')
4-3: 
Noah Musaefendic (72')
5-3: Christian Tatt Poulsen (80+2')

AGF:
Niklas Banck - Carlos Benedicht Siniora, Nikolaj Ellegård Nielsen, Clemens Astrup, Bertram Zacho - Oscar Peier (49: Hjalte Stokholm)Lasse Bruun Madsen, Emil Møller Dissing (49: Christian Tatt Poulsen)Martin Mai (55: Oliver Milo Radich Thunbo)Laust Kaastrup Kjær, (72: Martin Mai) Theodor Felix Hoffmeyer Beck (66: Oscar Peier)

 

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet