Tillykke til Tøfting

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 14. august 2019, kl. 10:45

Stig Tøfting, fhv. spiller og assistenttræner i AGF og en del af AGF Legenderne, fylder i dag 50 år.

Han er ikke bleg for at tage barndomsklubben under kærlig behandling som fodboldekspert på tv og i sin klumme i Ekstra Bladet. Som regel hårdt, kontant og ligefrem - ligesom han var på fodboldbanen. Dem man elsker, tugter man, som man jo siger....Men der er ingen tvivl om, at hjertet stadig banker for AGF.

Sådan har det gjort, lige siden Stig Tøfting startede med at slå sine folder på Fredensvang som helt ung og kom under den navnkundige U15-holdleder Per Thunes vinger. Som senior var det John Stampe-skolen, han kom i. Med stor vilje og flid fik han kæmpet sig fra tredje- til førsteholdet. 

Førsteholdsdebuten fik han i 1989, og i 1992 var han med til at vinde pokaltitlen. I 1993 skiftede han til Hamburger SV, men i de følgende år blev det til yderligere tre ophold i AGF - i det første af dem fra 1995-1997 var han i 1996 atter med til at hjemtage pokaltitlen med en finalesejr over Brøndby - blandt andet takket være en scoring, som han headede ind.

I 2007 indstillede han i en alder af 38 år en lang og flot professionel karriere, der - udover 231 kampe og 39 mål for AGF - havde budt på ophold i Hamburger SV i to omgange, OB, MSV Duisburg, Bolton Wanderes, Tianjin Teda, BK Häcken og Randers FC. Også en række forskellige A-landstrænere havde bud efter Tøftings kvaliteter - og det blev i alt til 41 A-landskampe og deltagelse i to EM-, to VM-, og en OL-slutrunde. 

Støvlerne har han dog ikke helt lagt på hylden. Hver lørdag morgen - hvis kalenderen tillader det - spiller han stadig old boys-fodbold på Fredensvang. Bentøjet er måske ikke ligeså hurtig, som da han slog igennem som helt ung AGF-spiller, men mundtøjet fejler ikke noget...vindergenet er intakt. Det ændrer et skarpt hjørne ikke på. Tillykke med de 50 år, Stig!

Hør Stig Tøfting fortælle om sin lange og begivenhedsrige karriere i vores Legende-podcast.

Stig Tofting

En ung Stig Tøfting på Fredensvang i starten af 1980'erne.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet