U15 klar til spændende udfordring

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 16. august 2019, kl. 7:57

Lørdag åbner U15 den nye sæson, og som noget nyt bliver det i en landsdækkende liga.

Hvor modstanderne i den løbende turnering tidligere primært har været jyske klubber, så skal AGF-drengene nu også prøve kræfter med klubber som FCK, Brøndby og FC Nordsjælland. U15-cheftræner Lasse Fisker ser frem til den nye udfordring.

- Det er noget nyt med den landsdækkende liga, og det glæder vi os sindssygt meget til. Det bliver interessant at møde nogle andre modstandere, end vi er vant til i dagligdagen. Det er også nyt, at vi har mulighed for at spille med tre U16-spillere. Det giver nogle nye muligheder for at matche vores spillere bedst muligt. Vores U15-trup er dygtig, men ikke så bred, og det er den netop ikke, fordi vi også kan benytte U16-spillere, siger Lasse Fisker, der giver denne karakteristik af U15-årgangen.

- Det er en flok spillere, der er rigtig stærke med bolden, dygtige til at spille i små rum og til at spille i fase 1 og 2. Vi savner lidt at få mere output på tingene, men det har vi heller ikke haft fokus på i den meget korte opstart.

For U15-træneren er den primære målsætning for sæsonen at ruste spillerne til næste niveau.

- Vi har ikke så meget fokus på resultater, men først og fremmest individuel udvikling. Vi skal tilvænne os til den nye U15 Liga og gøre spillere klar til U17.

Opstarten har været kort, og den er blevet brugt til at indarbejde et nyt system.

- Vi har haft et par resultater i træningskampene, som ikke har været så gode, men en spillemæssig god udvikling. Drengene skal vænne sig til et nyt system og ny formation - ja, en ny spillestil generelt. De har ikke været vant til at spille 4-3-3, som vi nu gør på alle talentholdene, men jeg synes, at de kommer godt efter det, siger Lasse Fisker.

I sæsonpremieren, der fløjtes i gang lørdag kl. 14.45 på Fredensvang, venter SønderjyskE.

- Vi kender lidt til dem. Det er et fysisk stærkt hold, der kommer med en masse power, og det skal vi være forberedte på, lyder det fra Fisker.

I forhold til seneste sæson er en enkelt ny spiller stødt til U15-truppen, nemlig Hjalte Stokholm, der kommer fra samarbejdsklubben Lyseng.

U15-truppen ser således ud:

1. Niklas Banck
2. Carlos Siniora