Tjekkisk og svensk modstand i Portugal

AF: SHC / Foto: Ole Nielsen og The Atlantic Cup - 21. april 2021

BK Häcken og Slavia Prag venter på træningslejr i Portugal.

Som et led i forberedelserne til foråret i 3F Superligaen drager truppen sidst i januar på træningslejr i Portugal. Her skal vi deltage i træningsturneringen The Atlantic Cup, hvor vi kan se frem til tre testkampe - herunder mod et tjekkisk og svensk hold. 

For The Atlantic Cup har nu lagt programmet for næste års turnering, og her er vi kommet i pulje med BK Häcken, Vålerenga IF og Slavia Prag. Men vi skal kun møde BK Häcken og Slavia Prag før der er finalekampe, hvor de to gruppevindere møder hinanden i finalen, mens de to to'er møder hinanden og så fremdeles. Dermed med får alle hold tre testkampe i Portugal. 

Den Her P1010082 (1) (1)

Et tjekkisk hold i Portugal er velkendt for os, da vi i de senere år ofte har spillet mod FK Jablonec i The Atlantic Cup - senest tilbage i februar. Men det er første gang, at vi skal møde SK Slavia Prag, der et af de mest succesrigehold i Tjekkiet med 16 nationale mesterskaber, mange pokalmesterskaber og pæne internationale resultater. Klubben har dog ofte stået skyggen af lokalrivalerne fra Sparta Prag, men har i de senere mange år ofte deltaget i europæisk fodbold. 

Så kender vi i Danmark måske lidt mere til BK Häcken, der er en klub fra Göteborg, hvor de spiller i Allsvenskan, hvor de i den forgangne sæson endte som nummer seks. BK Häcken kunne tidligere i år fejre succes i den svenske pokalturnering, som de vandt tilbage i maj og var dermed en tur i Europa efter sommerferien. Her blev det dog til et tidligt exit. 

Vi har tidligere mødt BK Häcken i en testkamp i Danmark i sommeren 2016, der endte 1-1. 

Stephan -petersen -020716-03_498x 325.jpg

Kendere af AGF og af svensk fodbold vil huske BK Häcken som en klub, hvor Stig Tøfting spillede i slutningen af sin karriere, ligesom den tidligere AGF'er Dioh Williams kom til Aarhus fra BK Häcken, hvor han også - efter sin tid i AGF - vendte tilbage til. 

Hvis han er med til Portugal bliver det til et gensyn med svensk-iraneren Ahmed Yasin, der nu slår sine folder i BK Häcken. Yasin spillede i AGF fra 2015 til 2016. 

Første kamp i Portugal er den 1. februar kl. 12 mod Slavia Prag, hvorefter vi møder BK Häcken den 4. februar kl. 19. Den 7. eller 8. februar spilles så placeringskampe, hvor vi muligvis kan få dansk modstand, da både FC København og FC Midtjylland er i turneringens anden pulje. 

Man kan orientere sig om hele programmet her.

_L2A6858

Hvor mange af testkampene fra Portugal det bliver muligt at se direkte via et livestream eller i fjernsynet skal vi nok melde ud, når det kommer på plads, ligesom vi naturligvis fortæller mere om testkampene efterhånden som vi nærmer os dem.

Inden turen går på træningslejr i Portugal, så venter der et spændende opstartsprogram med masser af god træning og træningskampe på dansk jord - blandt andre mod Viborg FF og AaB. Se mere om 3F Superliga-truppens opstart her.

Første turneringskamp er søndag den 16. februar kl. 16, hvor vi tager imod lokalrivalerne fra Randers FC, der kommer en tur til Ceres Park.

Billetter til åbningsbraget findes her.

Koncernpartnere

+