Aflagte trøjer får nyt liv i Ghana

Af: TS / Privatfoto - 11. februar 2019, kl. 22:22

Gamle spillersæt fra AGF gav stor glæde, da en århusiansk 8. klasse havde dem med til Ghana.

Når AGF skifter spillertøj, så står materialeafdelingen med en større bunke trøjer, der ikke er til meget nytte og gavn mere. Så ofte giver AGF disse sæt videre til udenlandske projekter, hvor de kan få nyt liv.

Senest til Aarhus Friskole, der netop er kommet hjem fra månedlang inspirationsrejse til Ghana. Her var det kulturudveksling, der var i højsædet for eleverne, og med sig havde klassen fået et par aflagte spillersæt fra AGF, som de kunne give ud til de små og store i den lille landsby Gormoa i Ghana. 

- Vi var rigtig glade for de sponsorerede spillersæt fra AGF, siger klasselærer Marianne Gaarsted fra Aarhus Friskole, der her fortæller, hvordan de blev givet videre. 

- På rejsen, hvor vi primært boede i Cape Coast og blev undervist i musik og dans, blev vi inviteret til en lille landsby, der hedder Gomoa. Her blev vi modtaget af en høvdingedronning og hele hendes følge. Det var fornemt og meget rituelt og var meget kontrastfyldt i forhold til den store fattigdom, der var lige uden for døren. De fulgte os til den lokale skole, hvor vi først optrådte med vores musik og danseshow og senere fik lov at hilse på nogle af børnene. Her overrakte vi spillertøjet fra AGF, som de blev meget glade for, og vi kunne med det samme se, hvor brugbart det er for dem. Glæden ved at give var enormt stor for hele klassen og den lokale befolkning blev meget glade for tøjet, fortæller Marianne Gaardsted fra Aarhus Friskole. 

Så hvis du en dag kommer forbi Gomoa i Ghana og ser en af de lokale i en AGF-trøje, så ved du nu altså hvorfor.

Skærmbillede 2019-02-11 Kl . 20.16.35

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet