AGF sælger Dino Mikanović 

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 19. februar 2019, kl. 15:39

AGF sælger Dino Mikanović med øjeblikkelig virkning. Samtidig rykker unge Magnus Anbo op i Superligatruppen på en ny kontrakt.

Forsvarsspiller Dino Mikanović forlader AGF til fordel for den kazakhstanske topklub, FC Kairat Almaty, der har købt Mikanović fri af hans aftale. 

Dino Mikanović nye klub er en af Kazakhstans store klubber. I de sidste fire år er de blevet nummer to efter rivalerne fra FC Astana, men har tidligere vundet to mesterskaber og otte pokaltitler. FC Kairat Almaty er da også hyppig deltagere i europæisk fodbold, hvor de dog i denne sæson ikke slog sig igennem til gruppespillet i Europa League. Nu får de så glæde af af Dino Mikanović kvaliteter og arbejdsiver. 

- Dinos kontrakt udløber som bekendt til sommer, og han har igennem længere tid ikke lagt skjul på, at han ønsker sig en ny udfordring i sin karriere. Så vi sælger ham derfor nu til FC Kairat Almaty. Dino får nye udfordringer - og en økonomisk meget lukrativ aftale - og vi får en tilfredsstillende kompensation. Så alt i alt er det en god løsning for alle parter, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, der sender Mikanović øst på med roser i bagagen. 

- I efteråret rundede Dino 100 kampe, hvilket er en flot milepæl i en klub som AGF - det kan han være stolt af. Han har spillet stort set alle kampe de seneste sæsoner i AGF, og har altid været garant for en dedikeret arbejdsindsats og en stor vilje til at vinde. Så vi sender Dino af sted med de bedste tanker om hans tid i Aarhus og ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer i en ny og anderledes fodboldkultur, hvor han har gode chancer for succes, tilføjer Peter Christiansen. 

Skærmbillede 2019-02-18 Kl . 22.51.33
Dino Mikanovic kom til AGF i sommeren 2015 og har spillet 106 kampe. 
I efteråret fik han blomster for kamp nr. 100. 

Ny egenudviklet spiller tager skridtet op
Samtidig med nyheden om salget af Dino Mikanović kan AGF præsentere en ny højre back i truppen i skikkelse af det unge talent Magnus Anbo Clausen, der rykkes permanent op i Superliga-truppen og samtidig får en fuldtids-kontrakt frem til sommeren 2021. 

Skærmbillede 2019-02-18 Kl . 22.59.12

Magnus Anbo fik sin førsteholdsdebut i en pokalkamp i efteråret og var med på træningslejren frem mod den nye sæson, hvor han viste sig flot frem med spilletid i flere testkampe. 

- Magnus har været inde i en rigtig solid udvikling og har vist, at han kan begå sig, når han har fået chancen. Han leverede et super solidt indtryk på træningslejren og har i den grad budt sig til i konkurrencen med Mikanović og Munksgaard. Anbo er kommet lidt fra baghjul og har derfor hele tiden skullet kæmpe hårdt for at bide sig fast. Men vedholdenhed og hårdt arbejde belønner sig, og det er Magnus et godt bevis på og vi ser nu frem til at se ham fortsætte hans udvikling i Superliga-truppen, siger Peter Christiansen om den 18-årige Magnus Anbo Clausen, der skiftede til AGF fra samarbejds-klubben VRI i 2015. 

I efteråret kunne Dino Mikanovic fejre 100 kampe for AGF. Se tilbage på Dinos reaktion på den flotte milepæl her. 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet