Point i Vendsyssel med en mand i undertal

Af: BJ / Foto: Allan S. Voss/Sportsphotos.dk - 3. marts 2019, kl. 17:06

Et ungt AGF-hold fik et enkelt point med hjem fra søndagens udekamp mod Vendsyssel efter at have spillet det meste af anden halvleg i undertal. Kasper Lunding og Patrick Mortensen kom på måltavlen med to flotte scoringer-

Op til dagens kamp mod Vendsyssel FF i Hjørring måtte trænerteamet for alvor ryste posen i defensiven. Hele fire spillere - Casper Højer Nielsen (karantæne), Jesper Juelsgård (karantæne), Niklas Backman (skade) og Frederik Tingager (skade) - var ikke til disposition, og i stedet var der Superliga-debut til de to unge Sebastian Hausner og Daniel Thøgersen i en bagkæde, der også bestod af Alexander Munksgård og Jens Stage.

Ja, i det hele taget var det et ungt hold, AGF stillede til start med - helt præcist den 10. yngste AGF-startopstilling i Superligaens historie, og man skal helt tilbage til 2010 for at finde en yngre start-11'er.

Skærmbillede 2019-03-03 Kl . 16.54.28

Om det var de mange rokeringer i defensiven eller den lave gennemsnitsalder skal her være usagt, men ikke desto mindre fik vi den værst tænkelige start på kampen. Stadionuret havde ikke engang rundet det første minut, før bolden lå bag Kamil Grabara i AGF-målet. Sebastian Hausner blev overrumplet af en dyb stikning, og alene foran mål kunne Tiemoko Konaté bringe hjemmeholdet i front.

Så skulle man måske tro, at det unge AGF-hold ville lade sig ryste af chokstarten, men den modsatte reaktion udfoldede sig på banen. Anført af en veloplagt Mustafa Amini satte AGF-spillerne sig på kampen, og efter små ti minutter blev det belønnet. Et fladt indlæg fra højre side havnede på kanten af feltet hos Kasper Lunding, der vendte skarpt rundt og med sit højreben sendte bolden i mål. En flot scoring af den unge AGF'er, der for alvor har sat sit aftryk i AGF-trøjen i dette forår. 

Skærmbillede 2019-03-03 Kl . 16.52.08

Efter udligningen fortsatte AGF-spillerne med at dominere, og i et par situationer havde Jakob Ankersen bud efter et mål, men hans forsøg i gunstige skudpositioner blev alle blokeret.

Som halvlegen gik, kom Vendsyssel bedre med i spillet, og efter en halv time måtte Kamil Grabara have træværket til hjælp på Emmanuel Ogudes ganske kompetete hovedstødsforsøg.

Bedst som hjemmeholdet pressede på, satte AGF-spillerne et flot angreb sammen i venstre side afsluttende med et indlæg af Youssef Toutouh til forreste stolpe, hvor Patrick Mortensen med ryggen til mål på ekvilibristisk vis fik sendt bolden i mål. En fremragende scoring af AGF-angriberen, og 2-1 føringen holdt halvlegen ud.

Skærmbillede 2019-03-03 Kl . 16.53.23

Anden halvleg blev åbnet som det første 45 minutter: I et højt tempo med muligheder i begge ender af banen. Først slap Moses Opondo fri i højre side, men Kamil Grabara havde ikke problemer med at klar forsøget fra den halvspidse vinkel. Og kort efter var Patrick Mortensen meget tæt på at komme først på et fladt indlæg fra Alexander Munksgaard.

Efter 51 minutter blev vilkårerne for en AGF-sejr væsentligt forringet. Adama Guira modtog sin anden advarsel for en oversatset tackling midt på banen, og de resterende ti spillere skulle nu belave sig på at forsvare føringen med en mand i undertal. Benjamin Hvidt blev sendt i aktion i stedet for Kasper Lunding, og antallet af U19-spillere blev dermed øget til tre.

Skærmbillede 2019-03-03 Kl . 16.52.50

Ikke overraskende var Vendsyssel nu mest på bolden, men alt i alt forsvarede David Nielsens tropper sig bravt. Med et kvarter igen måtte de dog give fortabt på indskiftede Alhaji Kamaras flotte hovedstød på et indlæg fra højre side.

Efter udligningen jagtede begge hold sejrsmålet. Med godt ti minutter igen var indskiftede Mustapha Bundu særdeles tæt på, men han måtte se sit hovedstødsforsøg prelle af på overliggeren.

Hjemmeholdet havde også deres muligheder til at tage sejren. Lucas Jensen kom til en fri afslutning tæt under mål i det 83. minut, men forsøget manglede kraft og voldte ikke Grabara problemer.

I overtiden fik Andreas Kaltoft en lignende mulighed, der dog denne gang blev sendt forbi mål.

Skærmbillede 2019-03-03 Kl . 17.01.17

I den anden ende af banen var AGF-spillerne også nærgående i de døende minutter. Patrick Mortensen manglede lige ti centimeter for at nå først på et indlæg fra Alexander Munksgaard, og kampens sidste mulighed tilfaldt indskiftede Tobias Sana, der dog måtte sin afslutning fra kanten af feltet blive rettet af til hjørne.

Opgøret endte dermed 2-2. I betragtning af at næsten halvdelen af kampen blev gennemført med en spiller i undertal vel et fornuftigt resultat, og det ene point kan vise sig at blive særdeles vigtig i kampen om en plads i top seks. På næste mandag venter en af de nærmeste konkurrenter, OB, på hjemmebane. Der er lagt op til fantastisk spændende afslutning på gruppespillet. KSDH!

Kampfakta / Superligaen 

Vendsyssel FF - AGF 2-2 (1-2)
1-0: Tiemoko Konaté (1')
1-1: Kasper Lunding (8')
1-2: Patrick Mortensen (32')
2-2: Alhaji Kamara (76')

Mom: Kasper Lunding

Tilskuere: 2.059

Advarsler:
Vendsyssel FF: Jon Thorsteinsson
AGF: Daniel Thøgersen, Adama Guira, Youssef Toutouh

Udvisning:
AGF: Adama Guira (gult/rødt)

Vendsyssel FF:
Michael Tørnes - Alexander Juel Andersen, Sander Fischer (62: Mads Roerslev), Andreas Kaltoft, Søren Henriksen - Morten Knudsen, Mikkel Wohlgemuth (71: Alhaji Kamara), Moses Opondo - Jon Thorsteinsson, Emmanuel Ogude (46: Lucas Jensen), Tiemoko Konate

AGF:
Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jens Stage, Daniel Thøgersen - Kasper Lunding (54: Benjamin Hvidt), Mustafa Amini, Adama Guira, Jakob Ankersen (67: Mustapha Bundu) - Patrick Mortensen, Youssef Toutouh (90:Tobias Sana)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet