Rosenborg nedlagt i sidste testkamp

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 5. februar 2019, kl. 0:05

Generalprøven inden fredagens forårspremiere bød på en sejr over det norske mesterhold.

Vi har det traditionelt godt med nordmænd her i Aarhus. Tænk blot på Håvard Flo og Jan Halvor Halvorsen - store skikkelser i AGF's historie.

Sent mandag aften stod vi overfor et helt norsk hold i skikkelse af Rosenborg, der også deltager i The Atlantic Cup i Portugal. Her mødte vi det norske mesterhold i den sidste testkamp for denne vinter inden det går løs på fredag i premieren på foråret hjemme mod Esbjerg fB. Det var os, der startede bedst på det noget ucharmerende Estadia da Municipal de Albufeira, hvor vi satte os på kampen fra starten. Og vi skulle kun otte minutter ind i kampen, da Jakob Ankersen rykkede fint fri på kanten og lavede en god aflevering bag i feltet, hvor Tobias Sana afsluttede flot til et fortjent århusiansk føringsmål. Den Her

Føringen så ud til at tænde op under det norske mesterhold, der fik mere drev i deres spil og også kom til nogen gode muligheder. En af dem blev pareret til et hjørnespark, hvor Alexander Söderlund kom først på bolden og kunne med hovedet dirigere den flot i mål til 1-1 - en stilling, der holdt halvlegen ud, selv om vi havde optræk til flere gode muligheder og generelt havde spillet en fin kamp frem til pausen.

2. halvleg
I pausen skiftede vi hele holdet ud - herunder Youssef Toutouh, der ikke skulle bruge mange minutter på banen i anden halvleg før han gjorde sig bemærket med endnu en scoring her i opstarten.

Fra kanten af feltet fik han plads til en god afslutning uden for den norske keepers rækkevidde. En flot scoring til 2-1. Og så havde vi fået smag for mere og fortsatte de gode spil, der blandt resulterede i en fin chance til Bror Blume. Men han manglede en centimeter i at få sin afslutning rettet i mål. P1300499

Det gjorde Dino Mikanovic ikke, da han med godt 10 minutter igen kom i et godt løb og modtog bolden i feltet fra Bror Blume, der afleverede med et godt overblik. En sikker scoring fra højrebacken forvandlede stillingen til 3-1 - et dejligt energimål fra Kroaten. Kort efter havde vi muligheden for endnu en scoring efter kampens smukkeste opspil, hvor næsten alle hvide rørte bolden inden den endte hos Magnus Kaastrup. Men den unge kantspiller fik ikke snært nok i sin afslutning til at den blev rigtig farlig.  

Til sidst i kampen fik Rosenborg en reducering, da vi ikke fik clearet bolden efter et hjørnespark og den endte for en norsk fod, der sendte bolden i mål.

Skærmbillede 2019-02-04 Kl . 23.40.16 (1)

Og selv om Rosenborg til allersidst i dommerens overtid havde et hovedstød på overliggeren holdt stillingen kampen ud og vi kunne notere os for den fjerde sejr ud af de seks kampe holdet har spillet i opstarten.

Og med 22 mand i aktion i dagens generalprøve mod et norsk mesterhold fik vi igen fuldt udbytte af en testkamp, der afslutter en god træningslejr i Portugal. 

I morgen vender holdet snuden hjem mod Aarhus, hvor forårspremieren venter på fredag, hvor vi tager i mod Esbjerg hjemme i Ceres Park kl. 19. 

Den kamp finder du billet til her >>>> 

Testkamp / The Atlantic Cup 

Estadia da Municipal de Albufeira

AGF vs. Rosenborg BK 3-2 (1-1)

Målscorer for AGF: Tobias Sana, Youssef Toutouh og Dino Mikanovic.

AGF i 1. halvleg
:
Kamil Grabara, Alexander Munksgård, Frederik Tingager, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen, Kasper Lunding, Mustafa Amini, Jens Stage, Jakob Ankersen, Tobias Sana, Patrick Mortensen. AGF i 2. halvleg:

Oscar Whalley, Daniel Thøgersen, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Dino Mikanovic, Adama Guira, Benjamin Hvidt, Magnus Kaastrup, Bror Blume, Youssef Toutouh, Alexander Ammitzbøll.

P1300423 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet