U19 sættes på prøve med det samme

Af: BJ - 1. marts 2019, kl. 15:25

Lørdag tager U19 hul på forårssæsonen, når AaB gæster Fredensvang.

Det er Ligaens nr. 2, som AGF-mandskabet skal prøve kræfter, og cheftræner Fatah Abdirahman ser frem til udfordringen.

- Vi møder AaB, som vi ved, er et af de bedste hold i ligaen, så jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvor vi står, og hvor langt vi er kommet. Det er et fysisk stærkt hold, som også godt kan spille. Jeg tror, de har syv-otte landsholdsspillere i startopstillingen, så vi bliver sat på prøve med det samme. Det er sådanne kampe, vi allerhelst vil spiller, siger Abdirahman.

AGF-træneren håber, at de takter, hans mandskab viste i slutningen af efteråret, bliver fulgt op i foråret.

- Vi skal arbejde videre med det, vi havde gang i i efteråret. Vi sluttede efteråret flot af med en god præstation til det nordiske mesterskab og hjemme mod Silkeborg, og så burde vi også have vundet ude mod Lyngby. Men alt i alt synes jeg, at vores præstationer i efteråret begyndte at ligne det, vi kan forvente af hinanden, siger Fatah Abdirahman, der i takt med at flere af hans spillere henover vinterpusen er kommet tættere på Superliga-holdet, har givet mere spilletid til flere førsteårsspillere i opstarten.

- Vi har haft en lang og hård opstart, som også har resulteret i, at flere af de unge har været oppe og træne med Superligaen, og nogle af dem har endda spillet fast og er kommet  langt tættere på holdet. Det er positivt, og det betyder også, at der er en del nye spillere, der skal steppe op, understreger Abdirahman, der også har som mål at få gjort flere førsteårs til stamspillere i løbet af foråret.

- Vi skal have skubbet flere 01'ere ind i truppen , og de skal gerne ramme et bedre og mere stabilt præstationsniveau end i efteråret. Og så skal vi få flere 00'ere og 99'ere endnu tættere på førsteholdet. 99'erne har vist vejen, og nu handler det for de andre om at følge trop.

Rent spillemæssigt er det især den defensive organisation, som truppen har arbejdet med henover vinteren.

- Vores organisation har vi haft stor fokus på. I efteråret lukkede vi 16 mål ind relativt upresset, hvor modstanderen bare sparkede bolden over os, så vi har arbejdet meget med, hvordan vi forsvarer i forskellige formationer. Og så har vi også brugt en del tid på vores omstillingsspil og hvordan vi får iscenesat hinanden bedre, siger Abdirahman, der har sagt goddag til en enkelt ny spiller til forårssæsonen. 

- Vi har fået tilgang af Sune Balle, der er kommet fra Randers FC, og modsat har vi sagt farvel til Martinus Mandal. Desværre må vi se bort fra Jon Jokull i en lang periode, fordi han er blevet ramt af en alvorlig knæskade, fortæller Fatah Abdirahman.

U19's kamp mod AaB har kick off lørdag kl. 12.30 på Fredensvang.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet