Gensyn med Friis

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 30. januar 2019, kl. 16:53

Det bliver til et gensyn med tidligere assistenttræner Lars Friis, når vi i morgen møder Brentford FC på træningslejren i Portugal.

I morgen spiller vi den anden træningskamp ved denne opstarts træningslejr i Portugal. Og her bliver det til et gensyn med en gammel kending af AGF - nemlig den tidligere assistenttræner for superligaholdet, Lars Friis, der nu arbejder i den engelske klub, Brentford FC.

Her står Lars Friis i spidsen for Brentfords U23 hold - i daglig tale kaldet Brentford B, der torsdag kl. 17 møder AGF i en testkamp på Estadia da Nora i Ferreiras. 

- Vi har kun to hold i klubben, da vi for nogen år siden skar akademiet væk og lagde alle udviklingsressourcer i det her B-hold. Det er et hold med spillere fra mange forskellige lande - nogen er hentet i en ung alder og er talenter som vi tror på kan blive gode spillere i Championsship. Det kan også være spillere, der for eksempel er stoppet på akademier i Chelsea eller andre større klubber, og som vi tror på, at vi kan gøre bedre. Vores overordnede mål er at fodre førsteholdet med gode spillere, fortæller Lars Friis til AGF.dk 

Uden for turnering
Lars Friis' Brentford-hold er i øjeblikket i Portugal for at spille tre testkampe. For holdet spiller ikke med i en egentlig reserveholdsturnering som vi kender det fra Danmark. 

I stedet arrangerer klubben selv en masse testkampe, den spiller med i to lokale pokalturneringer og så rejser man ofte til udlandet for at spille med i udenlandske turneringer og i internationale testkampe, som den i morgen eftermiddag mod AGF. 

Det er en strategi Brentford FC tror på er med til at udvikle spillerne, så de kan tage skridtet fra B-holdet til førsteholdet, der spiller i Englands næstbedste række. 

- Vi er af sted til udlandet en seks-syv gange i løbet af en sæson. Fornylig var vi for eksempel i München, hvor vi mødte Bayerns U19 hold og vandt 5-2. Det fungerer godt for os på og det giver os mulighed for at planlægge god og forskellige modstand - dels mod hold med den samme alder som os og dels mod deciderede seniorhold som AGF i morgen. Og det passer os på den måde faktisk fint, at vi selv kan tilrettelægge en god sæson og dermed et godt forløb for de unge spillere med forskellige kategorier af modstandere. Det er godt, når man skal udvikle unge spillere, at de prøver mange forskellige former for modstand. Og vi ender alligevel på mellem 40 og 50 kampe på en sæson, så det er rigeligt, forklarer Lars Friis.

Glæder sig til gensyn
I morgen gælder det så AGF - Lars Friis' gamle klub, hvor han stoppede i efteråret 2017. Og gensynet i morgen med AGF og de gamle kollegaer og spillerne er noget Lars Friis ser frem til med glæde. 

- Jeg har mange gode minder fra AGF, hvor jeg havde en dejlig tid og hvor jeg med stolthed ser tilbage på en god periode blandt dygtige mennesker i et spændende miljø og i en fin klub. Så jeg glæder mig til at se folk igen i morgen - det skal nok blive hyggeligt og sjovt, siger Lars Friis til AGF.dk

Måske livestream
Kampen mod Brentford B kan følges på AGF's live Twitterkonto. Muligvis kommer der også et live-stream signal fra kampen. Det arbejder Brentford FC og AGF på i øjeblikket. Hold øje med AGF's medier op til kampstart for et link, hvis det lykkes at livestreame kampen. 

Kampen starter torsdag kl. 17 dansk tid. 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet