Solid testsejr i Portugal

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 31. januar 2019, kl. 19:594-1 stod der ikke på lystavlen sidst på dagen, da AGF spillede testkamp i Portugal. For der var ingen lystavle på stadion. Men på blokken stod der 4-1 efter en fin testkamp, hvor mange i truppen fik vist sig godt frem. 


Torsdag sidst på eftermiddagen spillede vi den anden testkamp under denne opstarts træningslejr i Portugal. Modstanderen var engelske Brentford FC B (eller U23), som vi - med en pudsig timing - samme eftermiddag havde offentliggjort en handel med.

På trænerbænken hos englænderne sad den tidligere assistenttræner i AGF, Lars Friis, der nu er chef for Brentfords B.

Og det var hyggeligt for Friis og AGF-staben at få hilst på hinanden inden kampen på det lille stadion Estadia da Nora i Ferreiras. Her trænede holdet - blandt andre under Friis's ledelse - ofte under den portugisiske træningslejr i 2017, så rammerne var velkendte - om end lidt primitive og spartanske. Spartansk var spillet på banen til gengæld ikke. Og der skulle ikke gå mange minutter før vi kom foran, da Youssef Toutouh efter tre minutter modtog en fin bold på kantet af feltet fra Magnus Kaastrup og kunne starte kampen med et århusiansk mål. Scoringen faldt efter Toutouh allerede på dette tidspunkt havde haft chancer for scoringer. Og det skulle ikke blive sidste mål fra hans varme fod i dag. 

P1300174


Trænerstaben havde på forhånd varslet at flere af truppens unge spillere ville starte inde, så også de kunne få noget spilletid på lejren. Og startopstilling bestod da også af flere af de unge talenter - krydret med erfarne kræfter som Jesper Juelsgård, Adama Guira og Dino Mikanovic.

Og kombinationen med erfarne og unge spillere vakte det unge Brentford B hold en del vanskeligheder i 1. halvleg, hvor vi stod solidt defensivt og havde bolden meget. Og når vi ikke havde bolden, så fungerede det presspil, der er blevet øvet på lejren i Portugal i perioder ganske fint. Det kunne man blandt andet se da Youssef Toutouh pressede en Brentford-spiller, da han skulle modtage en aflevering fra sin målmand, der var gået langt ud af målet. Vupti - den opfangede Toutouh, der roligt kunne skyde bolden over den chanceløse Brentford-keeper til stillingen 2-0. Ganske kort efter fik Brentford så spillet sig flot igennem og blev farlige for første gang i kampen. En tværpasning ind i vores felt endet foran en englænders fod til en reducering - ikke helt fortjent oven på en god periode fra vores side.

Så det var kun passende, at vi kom foran på kampens hidtil flotteste detalje, hvor backen Daniel Thøgersen var gået til baglinjen og sendte en fin bold ind i feltet til Alexander Ammitzbøll, der frækt med hælen fik den dirigeret i mål til 3-1. En stilling, der holdt halvlegen ud

P1010111 (1)

Efter pausen fortsætte vi med at være aggressive og stå solidt. Men Brentford havde fornemmet, at der skulle skrues op for musklerne, så der var knap så mange gode muligheder til os i anden halvlegs indledning - til gengæld en del frispark og en fin intensitet på banen. Bedste mulighed i de første tyve minutter af anden halvleg tilfaldt indskiftet Mustafa Amini, men hans skud gik over mål. Også Brentford fik deres muligheder, men enten klarede Whalley i målet eller også manglede præcisionen.

P1300186

Med godt et kvarter tilbage skiftede vi syv spillere ind og det gav mere pondus på banen med friske kræfter. Blandt andre havde Patrick Mortensen en god mulighed, men Brentfords målmand havde taget handskerne med ud efter pausen. Så vi skulle hen til sidst i kampen før der kom et mål mere. Og det var også århusiansk efter et rigtig flot opspil, hvor Jesper Juelsgaard, der var rykket ud på venstre back kom i et godt raid på kanten. Han fandt Sana i feltet og med hælen spillede svenskeren den videre til Jakob Ankersen, der sikkert scorede til 4-1. Et rigtig flot mål. Kort inden slutfløjt havde både Magnus Anbo og Patrick Mortensen muligheden tæt under mål. Men Brentfords målmand gad ikke hente flere bolde i sit net, så han reddede begge chancer flot.

Dermed endte kampen 4-1 i en god træningskamp, hvor trænerstaben fik set mange af spillerne i aktion og hvor der var gode indsatser på mange pladser.Nu venter der så en fridag for spillerne i morgen og mandag spiller vi så den sidste testkamp på træningslejren, når vi møder det norske mesterhold, Rosenborg.

Husk, at den kamp kan ses direkte på Fanseat.com.

Testkamp / Portugal 
Estadia da Nora

AGF vs. Brentford FC B 4-1 (3-1)  
Målscorer for AGF:
Youssef Toutouh (2), Alexander Ammitzbøll (1), Jakob Ankersen (1)

AGF: 
Oscar Whalley, Dino Mikanovic (Alexander Munksgård 75'), Sebastian Hausner (Frederik Tingager 75'), Jesper Juelsgård, Daniel Thøgersen (Niklas Backman 75'), Bror Blume (Jens Stage 75'), Adama Guira (Mustafa Amini 45'), Benjamin Hvidt (Tobias Sana 75'), Magnus Kaastrup (Jakob Ankersen 75'), Youssef Toutouh (Magnus Anbo 45'), Alexander Ammitzbøll (Patrick Mortensen 75')

P1300189

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet