Stadion Fysioterapi opruster

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 29. januar 2019, kl. 9:47

Der er nye kræfter hos Stadion Fysioterapi, der er en del af AGF A/S og som holder til i Ceres Park & Arena.

Med udsigt til AGF's hjemmebane og Marselisskoven holder Stadion Fysioterapi til som en del af AGF A/S. 

Her fra klinikken i Ceres Arena fungerer Stadion Fysioterapi som enhver anden fysioterapi-klinik, hvor kunderne spænder fra ikke-idrætsaktive til motionister og eliteidrætsudøvere.

Nu udvider Stadion Fysioterapi staben med en ny fysioterapeut i skikkelse af Lars Henrik Larsen, der kommer til klinikken med stor erfaring og teoretisk viden. Hos Stadion Fysioterapi skal Lars Henrik Larsen stå i spidsen for klinikkens analysearbejde, hvor især løbere er i fokus.

For i et land, hvor hver tredje voksne dansker løber og næsten 40 ud af hver 10.000 af de motionsglade danskere løber maratonløb, så er der brug for professionel assistance som aldrig før. Det tager Stadion Fysioterapi nu konsekvensen af og opruster på ekspertisen.

- Fysioterapi har traditionelt set ofte gået ud på at se på de 'vævs-mæssige' udfordringer. Det betyder, at, hvis man har ondt i foden, så fokuserer man på foden eller på knæet, hvis det nu er der man har ondt. Men ny forskning og viden har vist, at der er mange komplekse sammenhænge, når man får smerter. Så jeg skal arbejde med atleter og motionister, der gentagne gange får smerter og stå for vores analysearbejde af dem, der vil gøre os i stand til at hjælpe dem endnu bedre end nu, siger Lars Henrik Larsen, der udover at være uddannet fysioterapeut blandt andet også har en master i sundhedsantropologi fra Aarhus Universitetet og en master of Science in Physiotherapy fra Queen Margaret University i Edinburgh.

P1010253

Så det faglige grundlag er altså i høj grad i orden hos den nye mand ved Stadion Fysioterapi, hvor han skal stå i spidsen for en opgradering på de såkaldte funktions-analyser med vurdering og optimering af belastninger ved træning, kamp og konkurrence.

- Det lyder kompliceret, men det er til gavn for alle og det behøver ikke være med en elitevinkel. Vi ser i de her år, at mange træner til noget, som det i gamle dage kun var eliten, der gjorde - for eksempel et maraton eller triatlon. Så jeg arbejder meget med "Hr. og Fru Danmark løbere", der gerne vil løbe et maratonløb eller to om året. Eller nogen, der måske bare gerne vil løbe fem kilometer tre gange om ugen, fordi de sidder ned på kontoret hele dagen. De kan også få smerter, som blandt andet en funktionsanalyse kan hjælpe, siger Lars Henrik Larsen, der gennem tyve år har været engageret som behandler og forsker.

Således underviser han på en række kurser for fysioterapeuter og skriver artikler om sportsskader, rygbehandling og fysioterapi generelt. Den brændende interesse for fysioterapien har også resulteret i, at Lars Henrik Larsen er formand for Dansk Selskab for Fysioterapi.

Nu glæder han sig til at kanalisere sin ekspertise ud hos Stadion Fysioterapi i Ceres Arena.

- Jeg ser meget frem til at gøre en forskel for motionister og eliteløbere og atleter i Aarhus. Fysioterapi handler om meget mere end kun behandling, og her kan vi nu gøre en endnu større forskel, tilføjer den nye mand hos Stadion Fysioterapi.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet