AGF henter angriber i OB

Af: SHC / Foto: AGF & Getty Images - 7. juli 2019, kl. 9:27

Nicklas Helenius skifter fra OB til AGF


Han har været velkendt navn i Superligaen siden han i oktober 2010 fik sit gennembrud for AaB, da Nicklas Helenius scorede fem mål i lige så mange kampe. Siden har han scoret 63 mål i Superligaen for ikke blot AaB, men også Silkeborg IF og OB, hvor han har spillet de seneste to sæsoner.

Nu skifter Nicklas Helenius så Fyn ud med Jylland og Odense ud med Aarhus, når han skifter til AGF med øjeblikkelig virkning.- Vi har ledt efter en angriber med lidt andre kvaliteter end dem vi allerede har i truppen nu. Helenius komplementerer og tilføjer nogen andre kompetencer og en anden stil, og dermed fuldender han vores angrebsgruppe med Patrick Mortensen og Alexander Ammitzbøll, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, der understreger, at AGF får en angriber af høj kvalitet ind i truppen. 

- Nicklas er en spiller med et overordentligt godt målscoringssnit - ja faktisk er han den tredje-mest scorende aktive spiller i Superligaen, og han har dermed for længst bevist sig som en 'proven' målscorer. De samtaler David Nielsen og jeg har haft med Nicklas har ligeledes overbevist os om, at han stadigvæk har sulten efter at lave mål og fortsat drives af at bevise sig som fodboldspiller - det er vi ikke i tvivl om, at han kommer til at gøre hos os, siger Peter Christiansen. 

Getty Images -929853560Inden 28-årige Helenius kom til Odense forud for 2017/2108-sæsonen var karrieren præget af kortere lejeophold hos AaB, Silkeborg IF og SC Paderborn efter et mislykkes ophold i engelske Aston Villa.

Men i de seneste par sæsoner har der været ro på karrieren og et højt scoringssnit hos fynboerne, hvor Helenius i den forgangne sæson har nettet syv gange - trods han blot har været at finde i OB's startopstilling 13 gange.

- Da jeg først hørte om AGF's interesse var jeg slet ikke i tvivl om, at det ville jeg rigtig gerne. Det er en kæmpe klub og det har altid været fedt at spille i Ceres Park som modstander. Det glæder jeg mig til nu at gøre som AGF'er, siger Nicklas Helenius, der ser frem til at blive en del af AGF-truppen og møde sine kommende holdkammerater.


- Jeg er en rutineret spiller efterhånden og jeg ser frem til at bidrage med min erfaring og kompetencer i truppen, hvor der er to dygtige angribere i forvejen med hver deres kompetencer som jeg supplerer godt. Og over hele linjen har AGF et godt hold og jeg glæder mig til at blive en del af truppen, siger Nicklas Helenius. 


Helenius - der har underskrevet en tre-årig aftale med AGF - støder til truppen på mandag. Angriberen får trøje nummer 15.  

Instagram Hel

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet