Juelsgård-hovedstød sikrede et point i sæsonåbningen

Af: BJ - Foto: Getty Images den 16. juli 2019, kl. 8:48

I en intens sæsonpremiere blev det til et enkelt point mod Hobro trods et markant spilovertag især i anden halvleg. Jesper Juelsgård stod for det udlignende mål.

En sæsonpremiere er altid en speciel størrelse - og for alle kombattanter handler det især om at komme på tavlen og få slettet det nul, som står ud for alle hold ved sæsonstart. Den mission lykkedes i Hobro. Skulle vi have haft mere ud af opgøret? Ja, det vil mange nok mene, men under alle omstændigheder fik vi point ud af anstrengelserne efter at have været bagud 0-1 med en halv time igen, og det er også værd at tage med.

Af de nye spillere var Nicolai Poulsen med i startformationen, og midtbanespilleren fik dermed sin officielle debut i AGF-trøjen.

Nicolai Poulsen _GI

Kampen åbnede som en typisk premierekamp. Det var ikke alt, der sad lige i skabet, og hos begge mandskaber var det tydeligt, at der også var nogle premierenerver, som lige skulle rystes af. Hjemmeholdet forsøgte sig indledningsvist med et aggressivt pres, og det var da også herfra, at den første chance faldt. Efter to minutter førte en omstilling til en mulighed til Edgar Babayan, men kantspilleren overplacerede dog sin ellers gunstige skudmulighed.

Få minutter efter rørte AGF-mandskabet på sig for første gang. Et indlæg fra højre side sendt afsted af Alexander Munksgaard havde adresse mod Patrick Mortensen, der dog mistimede sin afslutning.

I den anden ende af banen var Edgar Babayan efter et kvater tæt på at åbne scoringen. Oscar Whalley undervurderede et pres fra Hobro-spilleren i en situation, hvor han skulle sparke bolden ud med det resultat, at skuddet blev blokeret. Heldigvis røg bolden lige forbi mål.

Som minutterne gik, fik AGF-spillerne bedre greb om kombinationerne. Indimelllem blev der sat nogle gode angreb sammen, og der kom også afslutninger ud af anstrengelserne. Først var det Casper Højer, der afsluttede hårdt og fladt på et angreb, der blev bygget flot op nede fra de bagerste geledder afsluttende med et aflevering på tværs til venstrebacken, der resolut skød på mål, men Jesper Rask diskede op med en fin fodparade.

Efter en halv time var det Mustafa Amini - øvrigt med en helt ny, strømlinet frisure - der fik chancen på en nedfaldsbold, men uheldigvis blev hans afslutning rettet af, så den gik forbi mål.

Mustafa Amini _GI

Få minutter senere resulterede endnu et velkomponeret angreb i en god afslutningsmulighed til Mustapha Bundu ved den bagerste stolpe, men desværre fik kantspilleren et dårligt træf på bolden.

Hobro satsede konsekvent på alle dødbolde, og med få minutter igen af halvlegen var et nærgående hjørnespark lige ved at blive farlig, men AGF-defensiven  slap med skrækken.

Det samme gjorde Hobro kort efter i den anden ende af banen. Et indlæg fra højre havnede hos en helt fri Tobias Sana, der dog lige akkurat overplacerede sin flugter. Første halvleg endte således uden scoringer.

Som første halvleg var skredet frem, fik AGF-spillerne mere og mere bolden på deres fødder, mens Hobro konstant lurede på omstillinger. Dette kampbillede fortsatte i anden halvleg, og især hjemmeholdets to offensive profiler Edgar Babayan og Emmanuel Sabbi var en kilde til uro. I to situationer blev Sabbi spillet fri efter samme model. En hurtig omstilling, der startede i venstre side og så en ydersideaflevering ind bag AGF's bagkæde, hvor Sabbi dukkede og kom til en åben afslutning. Første gang kunne defensiven ånde lettet op, men anden gang var Oscar Whalley prisgivet, da Hobro-spilleren med en førstegangsafslutning på Babayans fine tværaflevering sendte bolden i netmaskerme.

Føringsmålet til hjemmeholdet resulterede i et endnu tungere AGF-pres, og der kom også flere fornuftige muligheder ud af det spillemæssige overtag - blandt andet til Jakob Ankersen og Alexander Munksgaard. Det var dog en dødbold, der førte til udligningen. Et knivskarpt hjørnespark fra højre side headede en fremadstormende Jesper Juelsgård flot i mål.

AGF-spillerne fortsatte herefter med at klø på for at fremtvinge den scoring, der kunne give alle tre point. Hobro-spillerne virkede møre, og boldovertaget var udtalt. Mustafa Amini, der i flere situationer satte tryk på ved at drive bolden frem, forsøgte sig med et kvalificeret langskud - dog over mål. Indskiftede Jón Dagur Thorsteinsson, der fik sin officielle debut, var også med til at sætte ekstra skub i offensiven, og med godt fem minutter igen havde Casper Højer sejrsmålet for sine fødder. Backen blev spillet helt fri foran mål, men desværre måtte han se Jesper Rask diske op med en fin fodparade på sin afslutning. I slutminutterne kom Mustapha Bundu også frem til en god hovedstødsmulighed, men hans forsøg gik over mål, og kort efter blev kampen fløjtet af.

Casper Hoejer _GI

Set over hele kampen var det ene point måske nok et for lille udbytte, men modsat havde hjemmeholdet også deres muligheder undervejs, så alt i alt kan vi trods alt glæde os over at være kommet på tavlen. I næste runde venter endnu en udekamp, og det er allerede på fredag mod de forsvarende danske mestre fra FC København. Vi ses i Telia Parken. 

Kampfakta
Hobro IK - AGF 1-1 (0-0)
1-0: Emmanuel Sabbi (62')
1-1: Jesper Juelsgård (71')

Advarsler:
Hobro: Edgar Babayan, Jonas Brix-Damborg
AGF: Frederik Tingager, Casper Højer, Nicolai Poulsen

Tilskuere: 4.236

Hobro:
Jesper Rask - Jesper Bøge, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Minor, Jacob Tjørnelund - Emmanuel Sabbi (84: Julian Kristoffersen), Mikkel M. Pedersen, Jonas Brix-Damborg (92: Christian Cappis), Edgar Babyan - Pål Alexander Kirkevold, Mads Hvilsom (15: Oliver Thychosen)

AGF:
Oscar Whalley - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen, Mustafa Amini (84: Mustafa Amini), Tobias Sana - Jakob Ankersen (76: Jón Dagur Thorsteinsson), Patrick Mortensen, Mustapha Bundu

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet