Islandsk landsholdsspiller til AGF

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 25. juni 2019, kl. 18:04

AGF tilføjer den islandske midtbanespiller Jón Dagur Thorsteinsson til truppen. Thorsteinsson - der har tre A-landskampe på sit CV - kommer til Aarhus fra den engelske klub Fulham efter et lejeophold hos Vendsyssel FF.

Der har været flere islandske spillere i den hvide trøje gennem tiderne. Aron Jóhannsson, Ólafur Kristiánsson, Elmar Bjarnason, Tómas Ingi Tómasson og senest Björn Daniel Sverrisson for bare at nævne nogen af dem.

Og nu skal AGF's materialemand igen til at sørge for nye accentueret specialbogstaver fra øen i nord. For vi kan nu præsentere Jón Dagur Thorsteinsson som den nyeste islænding i hvidt.

Jón Dagur Thorsteinsson kommer til AGF fra Fulham, hvor han har spillet siden han som ungdomsspiller kom til deres U18 hold for fire år siden. I den forgangne sæson var Thorsteinsson dog udlejet til Vendsyssel FF. Men nu skifter 20 årige Jón Dagur Thorsteinsson permanent til AGF på en treårig kontrakt.

- Thorsteinsson er en ung og meget spændende spiller, der besidder en række offensive kvaliteter. Han er en spiller, som både kan skabe chancer for sine medspillere og selv score mål. Jon kommer også med fart og dynamik i sit spil - læg dertil en fremragende sparketeknik, som vi allerede har set eksempler på i 3F Superligaen. Så vi glæder os rigtigt meget til at se ham i den hvide trøje, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at komme til AGF, der er en stor klub med et spændende hold. Fra mit år i 3F Superligaen har jeg ved selvsyn kunne konstatere, hvor fantastisk en opbakning AGF har og hvor stor en klub det er i Danmark, og jeg glæder mig nu til at komme til Aarhus og vise mig frem foran tilhængerne, siger Jón Dagur Thorsteinsson, der betegner sig selv som en offensiv midtbanespiller.

- Jeg spiller mest på kanten eller inde på midten. Jeg er en offensiv hårdt arbejdende spiller, der holder af at være tæt på mål og med, hvor tingene sker, tilføjer Thorsteinsson, som før sin tid i Vendsyssel spillede 49 kampe for Fulhams U23-hold, hvor det blev til ni mål og seks assist, mens det i den forgangne sæson i 3F Superligen blev til tre mål og to assist.

Den 20-årige Thorsteinsson har spillet et hav af ungdomslandskampe for Island inden det i efteråret sidste år blev til debut for A-landsholdet i en kamp mod Frankrig. I alt er Thorsteinsson nu noteret for tre landskampe for Island og et mål.