Fem gode grunde til at komme på søndag

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 24. maj 2019, kl. 15:38

Så gælder det. Søndag skal vi op på hesten og forbi Randers inden den sidste og afgørende playoff finale. Her får du fem gode grunde til at komme i Ceres Park.

Sidste hjemmekamp i denne sæson
Vi kommer ikke uden om det. Sæsonen er snart ved vejs ende og kampen på søndag er således sæsonens sidste hjemmekamp. For skulle vi gå videre, så venter der en kamp på udebane mod nummer fire fra mesterskabsspillet. Så det er altså sidste chance for topfodbold i Ceres Park på denne side af sommerferien - en fin lejlighed til at komme i skoven med familien eller venner og sig tak for i år til holdet.

Den Her Getty Images -518722398 (4)

Fodbold på en valgdag
Søndag er som bekendt valgdag, når vi skal stemmeurnerne til Europaparlamentet. Og det er - så vidt det er AGF.dk bekendt - første gang nogensinde, at vi skal til fodboldkamp på en valgkamp. 

Heldigvis starter kampen først kl. 18, så der er rig lejlighed til at tage hen og stemme inden turen går til Ceres Park, hvor vi skal stemmes ud i Europa.

10.000plakat

Alt skal afgøres på dagen
Kampen søndag gælder som bekendt en plads i Europa Playoff finalen. Og alt skal afgøres på søndag.

Med et nederlag på 2-1 skal vi ud vinde, hvis vi skal videre. En sejr på 1-0 vil være nok da reglen
 om udebanemål tæller i disse kampe. Så selv om den samlede stilling i så fald vil være 2-2, går vi videre fordi vi scorede i Randers - hvis vi altså vinder 1-0 hjemme.Andre sejre kan naturligvis også bruges - bortset fra et ens resultat; 2-1, der betyder, at kampen går i forlænget spilletid og ultimativt til straffesparks-konkurrence, hvis ikke der forinden er fundet en vinder.Og så dur det heller ikke at vinde 3-2 som ved vores seneste sejr hjemme over Randers, da reglen om udebanemål så gælder til Randers' fordel. Det samme scenarie gør sig i øvrigt gældende ved 4-3, 5-4 og så fremdeles.

Casper Højer Nielsen 180419-02 (2)

Sætter vi et flot nyt snit?
Sidst AGF kvalificerede sig til Europa var tilbage i 2011/2012 sæsonen. På søndag kan vi nå det højeste tilskuergennemsnit i Ceres Park siden netop den sæson, hvis der kommer over 11.000 til kampen.

I 11/12-sæsonen var tilskuer-gennemsnittet på hele 11.010 tilskuere. Siden har det højeste gennemsnit været i 16/17-sæsonen, hvor der i gennemsnit var 8.532 tilskuere pr. hjemmekamp. 

Men på søndag kan vi slå det tal, så vi når det højeste snit siden 2011/2012 sæsonen, der kulminerende med europæisk fodbold som denne sæson altså også stadig har potentiale til. 

Skal vi sætte det flotte tal kræver det blot, at der kommer over 11.000 fans på søndag. 

Ceres Park -Aarhus Stadion 280517-14 (1)

Flot statistik i playoff
Vi har efterhånden en del erfaring i disse playoff kampe. Første gang i 2017, hvor det gjaldt om at undgå noget, mens vi i de senere år i stedet har spillet for at opnå noget. Og vi har endnu til gode at tabe en playoff kamp hjemme i Ceres Park. Sidste år blev det således til 3-2 mod OB og 2-2 mod SønderjyskE, hvor vi så også vandt på udebanerne. 

Den tendens må gerne fortsætte søndag med en ny sejr i en playoff kamp. 

Skærmbillede 2019-05-23 Kl . 21.18.15

Her finder du billet til kampen, der starter kl. 18, mens AL Bank Fanzonen åbner kl. 16.30

Og et lille tip til købere af billetter på C-nedre + D: Her kan med fordel rykke over på D-tribunen, så holder aftensolen nemlig længere. 

Instagram (7)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet