Fem nedslag fra Aalborg

Af: SHC / Foto: Gaston Szerman - 6. maj 2019, kl. 17:18

Søndag fik vi en god start på de europæiske playoff-kampe, da det blev til en sejr i den første af to kampe mod AaB i den jyske klassiker. Her er fem nedslag fra Aalborg.

Foråret nedbryder tendenser
Først nedbrød vi et slags kompleks mod SønderjyskE og har nu vundet fem kampe i træk mod sønderjyderne, vi ellers før i tiden har haft det svært mod. Så var det AC Horsens, der endelig blev sendt hjem fra Aarhus med et nederlag. Her har vi ellers i de senere år haft det svært med den gule fare. Men den tendens er nu også brudt. 

Og i går vandt vi så i Aalborg i Superligaen for første gang siden 2012. For udover en sejr i DBU Pokalen har vi haft det svært i det nordjyske i de senere år. Seneste Superliga-sejr på Aalborg Portland Park lå således syv år tilbage - altså lige indtil i går.

Skærmbillede 2019-05-06 Kl . 12.18.34

Jens Stage løb til Skagen og tilbage
Han har været god hele foråret, men kampen i Aalborg var måske Jens Stages bedste kamp i AGF-trøjen. Det mente Århus Stiftstidendes udsendte i hvert fald, der kvitterede med karakteren 10 og skudsmålet:

"Midtbanespilleren var helt forrygende i alt fra oprydningsarbejdet til fordelingen af spillet på midtbanen. Han har næppe spillet en bedre kamp for AGF", lød det blandt andet i avisen om viceanføreren, hvis indsats bedst blev opsummeret, da han først slog anklen på AaB's ene målstolpe i sin iver for at nå frem til et indlæg, hvorefter han få minutter senere tog et rasende tilbageløb på en halv bane for at lave en succesfuld tackling, der blev fejret med en jubel som havde han scoret et mål. 

Skærmbillede 2019-05-06 Kl . 12.17.39

Guira er ikke skarpretter
Han kom ind sent i kampen - den gode Adama Guira - men fik alligevel leveret et godt stykke oprydnings- og presarbejde, da sejren skulle kriges hjem. Midtbanekrigeren skulle som sædvanligt ikke bruge mange minutter på at sætte sit aftryk på slagmarken midt på banen. Men nogen målscorer - det er Guira ikke.

Guira fik således kampens måske største mulighed, da han pludselig fandt sig fri foran mål - sådan lidt til højre for AaB's målmand, men hans afslutning gik lige på Rinne i det nordjyske mål. Så der står stadig nul på Guiras målkonto i AGF. 

Skærmbillede 2019-05-06 Kl . 12.14.55

Seks på stribe
Sejren i Aalborg betyder, at vi nu er oppe på seks sejre i træk (6!) Det er ikke sket siden 1987 - året efter det seneste danske mesterskab og i en sæson, hvor vi vandt bronze. Og altså aldrig før i Superligaen-historien.
Men som cheftræner David Nielsen i går lakonisk konstaterede det; "Vi har også prøvet at tabe fire kampe i træk…"

Så det ligger holdet ikke så meget i. Det handler om at tage én kamp ad gangen - og hvem ved. Måske vi efter søndag den 12. maj er oppe på syv sejre i træk. Rekorden er i øvrigt 15 sejre og blev sat tilbage i 1953. 

Skærmbillede 2019-05-06 Kl . 12.15.24

Holdånden bærer langt
Efter kampen fremhævede anfører Jens Stage sammenholdet og holdånden som en faktor i den succesfulde stime holdet p.t. befinder sig i. Og det er også en ånd, der hjælper de unge spillere, når de får chancen. Især hvis den chance er på en uvant plads. Som nu i går, hvor Sebastian Hausner spillede højre back, men som takket være god opbakning fra resten af forsvaret løste opgaven flot. Så ikke bare er de unge godt på vej, de kan også spille uden for position takket være den gode holdånd og støtte fra mere erfarne holdkammerater.

Skærmbillede 2019-05-06 Kl . 12.14.23 

Husk returkampen søndag. Det er kl. 18 i Ceres Park. Billetter findes her >> 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet