Helstøbt holdindsats gav sejr i første playoff-kamp

Af: BJ / Fotos: Gaston Szerman - 5. maj 2019, kl. 15:22

I den første playoff-kamp mod AaB blev det til en fortjent - men ret beset også for lille - sejr. Jakob Ankersen blev matchvinder med sin scoring i slutningen af første halvleg.

David Nielsen måtte undvære topscorer Patrick Mortensen samt Alexander Munksgaard, Niklas Backmann og Magnus Anbo. I stedet var Alexander Ammitzbøll og Sebastian Hausner med fra start - sidstnævnte på en uvant plads som højre back - og de to unge AGF'ere slap begge fint fra opgaven.

Ja, det var i det hele taget tydeligt at se, at AGF-spillerne gik på banen med masser af selvtillid i rygsækken efter fem sejre i træk. De tog teten fra kampens start, satte AaB under pres og var gode til at spille forbi hjemmeholdets kæder. Det resulterede i flere hjørnespark og en del spil på nordjydernes banehalvdel, men de helt åbenlyse chancer kastede det spillemæssige overtag dog ikke af sig.

Selvom AaB var sjældne gæster foran Kamil Grabaras mål, så havde hjemmeholdet alligevel det mest nærgående forsøg i kampens indledning. En lang aflevering tog Tom van Weert ned med brystet, og med ryggen til mål saksesparkede hollænderen ekvilibristisk. Kun med det yderste af fingerspidserne lykkedes det Kamil Grabara at vifte bolden op på overliggeren og i spil igen.

Også Kasper Kusk havde en god kontramulighed efter godt et kvarter, men med et flot tilbageløb lykkedes det Jens Stage at komme i vejen og blokere skuddet.

Med små ti minutter igen blev Alexander Ammitzbøll belønnet for energisk arbejde. Den unge angriber erobrede bolden fra Mathias Ross Jensen helt ude ved hjørneflaget i højre side. Han trak ind mod mål og afsluttede mod fjerneste stolpe, men uheldigvis stod stolpen i vejen.

Alexander Ammitzbøll _GS

Det efterfølgende angreb gav en kontramulighed til AaB, men Rasmus Thellufsen måtte se sit skud blive rettet af til hjørne.

Mål skulle de fremmødte tilskuere på Aalborg Portland Park dog ikke snydes for i første halvleg - og heldigvis var det signeret en AGF-spiller. Efter et par hurtige kombinationer modtog Mustafa Amini bolden på AaB's banehalvdel og fandt med en fin stikning i dybden Jakob Ankersen, der sikkert udplacerede Jacob Rinne i AaB-målet. En fin afslutning på en stærk første halvleg.

Jakob Ankersen _GS

De gode takter fortsatte fra anden halvlegs start, og i løbet af de første minutter kunne både Jakob Ankersen og Casper Højer Nielsen have udbygget føringen. Men Jakob Ankersen fik ikke træf på bolden, og i fri position sendte Casper Højer sin afslutning over mål.

Også Mustafa Amini kom frem til en god mulighed, men han måtte se sin afslutning blive blokeret.

I front var Alexander Ammitzbøll, der i seneste runde scorede sit første Superliga-mål, en kilde til evig uro, og han matchede Jores Okore rent fysisk i flere situationer. Med en lille halv time igen var Ammitzbøll tæt på at komme foran AaB-forsvarsspilleren, men han manglede lige det sidste.

Generelt havde AGF-defensiven godt styr på AaB's offensive folk, men midtvejs i halvlegen fik Tom van Weert en god mulighed tæt under mål. Angriberen kunne dog lige akkurat ikke dirigere et indlæg i mål.

Med ti minutter igen var Ammitzbøll atter på færde. Denne gang rundede han Jores Okore og afsluttede fra en spids vinkel, men hans forsøg gik i sidenettet.

I det hele taget var der gode muligheder i slutfasen til at udbygge føringen. I flere gunstige kontrasituationer manglede lige præcisionen i den sidste aflevering.

Mustapha Bundu _GS

Jakob Ankersen opsnappede også en for kort tilbagelægning kort før tid, men Jacob Rinne kom godt ud af sit mål og afværgede til hjørne.

Indskiftede Adama Guira kunne også være kommet på måltavlen i slutminutterne, men også han manglede den sidste skarphed i afslutningerne.

Det blev derved ved den ene scoring, Jakob Ankersen satte ind. En 1-0-sejr på udebane er et godt udgangspunkt til returopgøret, og kan David Nielsens tropper levere den samme helstøbte indsats igen på søndag , ser det godt ud. Men der er stadigvæk et stort arbejde, der skal gøres- og det bliver forhåbentlig med mange aarhusianere i ryggen. Vi ses i Ceres Park!

Kampfakta - Superliga Europa Playoff, 1. kamp
AaB - AGF 0-1 (0-1)
0-1: Jakob Ankersen (43')

Tilskuere: 6.326