Nyt afsnit i den jyske klassiker

Af: SHC / Foto: Gaston Szerman - 10. maj 2019, kl. 12:15

AaB er det hold vi har mødt flest gange i Superligaens historie. Søndag er det kamp 82 mellem de to hold i, hvad der er blevet døbt den jyske klassiker.

Det kaldes 'Den jyske klassiker' - kampene mellem AGF og AaB. Og AaB er da også det hold, vi har mødt flest gange i Superligaen. I alt 81 gange er de to jyske traditionsklubber tørnet sammen. Dertil kommer så alle de kampe, der lå før Superligaens indførsel, da far var dreng og en is på Ceres Park kostede en krone. 

På søndag er det altså Superliga-møde nummer 82 med AaB. Og den her gang er kampen et returopgør i det europæiske playoff spil i Superligaens slutspil, hvor den første kamp som bekendt endte med en 1-0 sejr til os. 

Dermed skal AaB ud og vinde kampen, hvis det er dem, der skal videre i playoff, hvor vi kan nøjes med en uafgjort, da vi har fordelen af, at ha' scoret på udebane. 

Find din billet til kampen på søndag kl. 18 her >>>

Vi kommer ind til kampen oven på seks sejre i streg - kun FC København har en bedre statistik her i foråret med otte sejre i streg.

Men skal man se på AaB's form på udebane, så kan det blive svært nok at opretholde den statistik. For mens nordjyderne har haltet noget hjemme i Aalborg, så har de haft det fint på udebane i denne sæson, hvor de kun har tabt to af deres sidste 14 udekampe og scoret 25 mål.

Senest AaB var i Aarhus blev da som bekendt også til point, da vi den gang spillede 2-2. Og uafgjort er også et resultat det ofte ender ud med, når vi mødes. De seneste tre ud af fem møder med AaB i Superligaen er således endt i uafgjorte kampe - to af dem uden mål. Og med en sejr til hver. 

DSC_1316

Kreative Kusk og farlige Andersen
Selv om han ikke var så markant i søndagens kamp som normalt i denne sæson, så skal Lucas Andersen fremhæves som AaB' nok bedste og mest kampafgørende spiller. Men også den lokale Kasper Kusk har haft sin momenter. 

Lucas Andersen har vist sig som en ganske skarp spiller med 10 mål i Superligaen - her af nogen flotte langskud, som da han scorede mod os tilbage i marts, Mens Kasper Kusk har været god til at lave den afgørende aflevering i angrebet. Kusk står således noteret for syv assists i Superligaen og fem mål. 

Værd at bemærke er det også, at AaB's normale midtbane-mænd; Frederik Børsting og Magnus Christensen har karantæne på søndag.

Kampen spilles i Ceres Park på søndag den 12. maj kl. 18. Vi håber at se mange på lægterne til at støtte holdet frem mod en samlet sejr, der vil bringe os endnu et skridt tættere på en plads i Europa. 

Billetter findes her >>>>

Instagram1 (2)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet