2-0 sejr sender os videre mod Europa

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 12. maj 2019, kl. 21:55

Med hjerteblod og energi sikrede vi os her til aften den syvende sejr på stribe og avancement i Superligaens Europa Playoff-kampe, da AaB blev besejret på et solbeskinnet Ceres Park.

Vi havde en god 1-0 føring med fra sejren i Aalborg i sidste uge, men gæsternes udebaneform kunne måske snige en anelse nervøsitet ind i vores aarhusianske helte forud for aftenens opgør.

For mens nordjyderne har haft store problemer på hjemmebane, havde de blot tabt to ud af deres seneste 14 udekampe før aftenens skæbnekamp.

Nu har de tabt tre...

For nervøsiteten var ingen steder at finde, da David Nielsens tropper åbnede kampen med god energi fremadrettet på base af en solid defensiv organisation.

Jakob Ankersen 120519-01

Bim bam Bundu 
Mustapha Bundu, der inden aftenens opgør havde bidraget med tre assists og to mål i de seneste seks kampe, var med det samme farlig på højreflanken, og det stod hurtigt klart, at det kunne blive en meget lang kamp for AaB's venstre back, Kristoffer Pallesen.

Således kom vestafrikaneren til flere gode indlæg indenfor de første minutter, og i den anden side leverede Højer indlæg, som både Blume og Ammitzbøll var tæt på at sende i rusen.

Kasper Risgård blev første mand til at prøve sig af i vores ende, da han efter et kvarter kombinerede sig igennem vores defensiv og afsluttede et godt stykke over mål.

Blume åbnede ballet
Hårdtarbejdende Blume og Stage kom i vejen for meget, mens Amini, Bundu, Ankersen og Ammitzbøll konstant lå klar til at udnytte omstillinger kampen igennem, men vi skulle frem til det 36. minut før der for alvor kom fut i det aarhusianske fejemøg.

Først trykkede Kasper Kusk af med et nærgående forsøg, hvorefter et frispark på kanten af feltet blev afværget af en velplaceret AGF-mur. I det efterfølgende angreb kunne de lidt over 10.000 fremmødte aarhusianere så løfte armene i euforisk jubel, da Bror Blume scorede sit første mål på Ceres Park!

Amini sendte nok en gang Bundu afsted på fløjen, hvorfra et perfekt indlæg landede for fødderne af den fremstormende Blume. 1-0 og en samlet 2-0 føring at lune sig på.

Bror Blume 120519-03

Målet tog tilsyneladende modet fra vores gæster, der de følgende minutter blev trykket helt ned i eget felt.

Først fik Ammitzbøll nettet til at blafre, da han satte foden på et indlæg fra Højer Nielsen, men målet fra vores unge skanderborgenser blev desværre annulleret for offside. Derefter kombinerede Stage, Bundu og Ankersen sig frem til en stor chance, og så måtte Rinne ud i en stor redning for at forhindre 2-0 målet.

Således gik halvlegen til ende med god tro på, at dette års superliga skulle fortsætte lidt endnu for De Hviee.

Sebastian Hausner 120519-01

2. halvleg
Med føringen på måltavlen, kunne man foranlediges til at tro, at vi måske ville lette lidt på gashåndtaget, men i stedet kom vi ud med et energisk udtryk til 2. halvleg.

Det første kvarter så Grabara stort set ikke noget til bolden, og i den anden ende måtte Rinne ud i flere redninger på afslutninger fra Højer, Ammitzbøll og Bundu.

Da klokken rundede en times spil var det som om, aalborgenserne lige ville give deres medrejsende fans en smule at glæde sig over, og de genfandt noget af det spil, der bragte dem så tæt på top seks i løbet af efteråret.

Ammitzbølls arbejdsmål 
AGF'erne afværgede dog presset uden de store problemer, og til sidst kunne 20-årige Ammitzbøll så alligevel notere sig som målscorer, da han med fuld kraft og tro på tingene overrumplede AaB-forsvaret, stjal kuglen fra Okore og prikkede bolden i mål. 

Alexander Ammitzbøll 120519-05

2-0-sejren var en realitet. En samlet 3-0-sejr og videre i playoff-turneringen. Nu venter et vaskeægte lokalderby, da Randers FC tidligere på dagen slog Sønderjyske i den anden playoff-kamp.

Første opgør bliver på Randers' hjemmebane lørdag den 18. maj, og så skal det hele afgøres mandag den 27. maj på Ceres Park, hvor vi igen håber på stor opbakning på lægterne som denne magiske aften med lav sol over skoven og Aarhus. 

Fanklub 120519-01

Kampfakta - Superligaen
AGF - AaB 2-0 (1-0)

37: Bror Blume
86: Alexander Ammitzbøll
Tilskuere: 10.118
Advarsler:
AGF: Bror Blume, Jesper Juelsgård
AaB: Kasper Risgård, Kasper Kusk
MOTM: Mustapha Bundu

AGF:
Kamil Grabara - Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage, Mustafa Amini, Bror Blume (69: Adama Guira), Jakob Ankersen (81: Youssef Toutouh), Mustapha Bundu (69: Tobias Sana) - Alexander Ammitzbøll

AaB:
Jacob Rinne - Patrick Kristensen (81: Kasper Pedersen), Mathias Ross Jensen (71: Rasmus Thellufsen), Jores Okore, Kristoffer Pallesen - Kasper Risgård (Jakob Blaabjerg), Rasmus Würtz, Lucas Andersen, Kasper Kusk, Tom van Weert, Mikkel Kaufmann Sørensen

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet