Sommerkoncerter giver millioner til Aarhus

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 3. juni 2019, kl. 9:53

Vi tager hul på en måned med to koncerter i Ceres Park, som skaber positive effekter i byen.

Den måned, der starter i dag - juni bliver en travl måned for Aarhus og vores hjemmebane.  

For her vil der for første gang siden 2016 være koncert på Ceres Park og denne sommer oven i købet to koncerter, når først Phil Collins og dernæst Volbeat lægger vejen forbi Aarhus. 

Begge koncerter finder sted i juni, og beregninger viser, at de to koncerter vil skabe en ikke ubetydelig omsætning for byens handlende i dagene omkring koncerterne. For i alt vil 85.000 koncertgæster besøge Aarhus til de to store koncerter - først den 8. juni, når Phil Collins spiller på Ceres Park og dernæst den 29. juni, når det er Volbeat, der står på scenen i skoven.

60 millioner til byen
Og ifølge beregninger baseret på en prognosemodel udarbejdet af VisitDenmark for større events i Danmark, så vil de to koncerter skabe en samlet omsætning for byens hoteller, restauranter og butikker på godt 60 mio. kr.

- Fordelene af store koncerter som dem i Ceres Park kan næsten ikke overdrives i en by som Aarhus. De skaber mange afledte positive effekter, især, når de - som i det her tilfælde - finder sted tæt på byen, hvor hoteller, butikker og restaurationer vil få stor glæde af de mange ekstra gæster, der kommer til Aarhus i næste måned, siger direktør for VisitAarhus, Peer H. Kristensen, der netop er stoppet hos VisitAarhus for at blive direktør i Aarhus Lufthavn. 

Også hos byens handelsliv ser man frem til juni måned og de to store koncerter i Ceres Park.

- Det betyder meget for de erhvervsdrivende og handlende, når der er store events i Aarhus. Det er med til at tiltrække aktivitet og dermed omsætning. Og to så store koncerter i et bynært område som Ceres Park vil smitte ganske positivt af på resten af byen i form af en øget handel og omsætning, siger direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech, der understreger betydningen i at have gode bynære rammer til afviklingen af store events.

- Det er vigtigt, at vi oplever disse events tæt på byen og jeg vil i den forbindelse gerne rose de mange begivenheder, der skabes i Ceres Park & Arena, tilføjer Claus Bech. 

Over 90.000
Udover de to udendørskoncerter i den kommende måned, så spiller den amerikanske supergruppe TOTO også i Ceres Arena i juni. Dermed kan der ligges godt 6.000 ekstra gæster oven i de to udendørskoncerter - alene i juni måned, hvor også Northside - med sine 35.000 gæster - bidrager til en stor og travl måned for byens handels, hotel- og restaurationsliv.

- Det er en stor glæde for os igen at kunne huse så store koncerter, at det har en mærkbar og positiv effekt for hele byen. Før 2016 skulle vi helt tilbage til 2009 før at finde den seneste stadionkoncert på Ceres Park. Så det er fantastisk, at vi nu til juni både har to udendørskoncerter og en indendørs med samlet over 90.000 gæster inden for én og samme måned, siger eventchef i Ceres Park & Arena, Hanne Bisbo Stadsgaard, der i den forgangne måned også kunne glæde sig over to udsolgte koncerter med Anne, Sanne & Lis i Ceres Arena.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet