Tiltrængt U19-sejr over OB

Af: BJ - 6. maj 2019, kl. 17:30

AGF's U19-hold vandt lørdag 3-0 over OB - blandt andet takket være to scoringer af Mostafa Marouff. Til gengæld måtte U17 se sig slået 1-2 af fynboerne.

AGF's U19-hold har i denne sæson haft udfordringer med at omsætte gode præstationer til sejre. Lørdag lykkedes det dog mod OB at hente en fortjent 3-0-sejr. AGF-drengene startede kampen meget aggressivt og dominerede i den indledende fase. Som minutterne gik, overtog fynboerne initiativet, men defensiven var godt afstemt og holdt dem fra scoringer. I en god OB-periode lykkedes det Mostafa Marouff (billedet) at åbne scoringen - og denne føring holdt halvlegen ud.

Efter pausen løftede AGF-drengene deres niveau på bolden, og spillet blev mere direkte, fordi OB pressede højt. Det udløste flere gode offensive situationer, hvor Mostafa Marouff efter en fin individuel aktion udnyttede en af dem til at udbygge føringen. Og med godt ti minutter igen slog Albert Grønbæk Erlykke sejren fast, da han afsluttede et velkomponeret angreb.

Cheftræner Fatah Abdirahman var tilfreds med sejren og hæftede sig især ved den defensive indsats.

- Det var en god oplevelse og lige det, vi trængte til. Vores indsats mod FCK i forrige runde havde givet spillerne selvtillid, og vi matchede OB-spillernes fysik. Defensivt var vi afklarede og disciplinerede kampen igennem og så snart lokummet brændte, kom der ishockeytacklinger fra enten Søren Bugge eller Sune Balle. Drengene skal have ros for den måde, de forsvarede på, roste Abdirahman.

U19 skal i aktion igen på lørdag, hvor FC Nordsjælland venter på udebane.

Kampfakta - U19 Ligaen
AGF - OB 3-0 (1-0)
1-0: Mostafa Marouff (28')
2-0: Mostafa Marouff (58')
3-0: Albert Grønbæk Erlykke (76')

AGF:
Kasper T. Kristensen - Mikkel Møller Lassen, Sune Kiilerich, Frederik Jørgensen (80: Jacob Reus) - Jacob Trenskow (60: Mads Bager), Søren Gustav Bugge Jepsen, Albert Grønbæk Erlykke -  Marcus Ginnerup, Mostafa Marouff - Magnus Kircheiner (71: Jonas Yderholm)

-----------------------------------------------------------

U17 tabte tæt opgør mod OB

I sæsonens første opgør mod OB indkasserede U17 et klart 0-5-nederlag på udebane. Anderledes tæt var det lørdag eftermiddag på Fredensvang, hvor fynboerne dog igen trak det længste strå.

I første halvdel af første halvleg fungerede U17's pres ganske fint, men mod slutningen af halvlegen mistede AGF-drengene kontrollen. Scoringer var der dog ingen af i de første 45 minutter.

Anden halvleg åbnede U17 også ganske fornuftigt, men efter en time lykkedes det gæsterne at finde vej til netmaskerne. Med 10 minutter igen tilkæmpede Frederik Ihler sig et straffespark, som han selv udnyttede til at udligne.

OB svarede dog hurtigt igen, for minuttet efter tog de atter føringen - og denne stilling holdt kampen ud, selvom U17 med lidt held godt kunne have fået et point ud af anstrengelserne.

- Vi spiller en godkendt første halvleg, men jeg kunne godt have ønsket, at vi på bolden var lidt dygtigere, og fysisk havde vi også svært ved at matche OB. Med lidt held havde vi fået 2-2, for vi havde chancer til det, men set over hele kampen, var OB's sejr ikke ufortjent, siger U17-cheftræner Dennis Ramonn Olsen.

Han gav U17 Liga-debut til U15-spiller Martin Mai - den femte U15-spiller, der har fået spilletid på U17 i denne sæson.

U17 møder på lørdag topholdet FC Nordsjælland på udebane.

Kampfakta - U17 Ligaen
AGF - OB 1-2 (0-0)
0-1: Luca Kjerrumgaard (59')
1-1: Frederik Ihlerf (78')