Traditionsrigt opgør i første playoff-kamp

Af: SHC / Foto: Getty Images - 3. maj 2019, kl. 11:18

Varm op til søndagens jyske klassiker med lidt tilbageblik og tal.

Det kaldes 'Den jyske klassiker' - kampene mellem AGF og AaB. Og AaB er da også det hold, vi har mødt flest gange i Superligaen. I alt 80 gange er de to jyske traditionsklubber tørnet sammen. Dertil kommer så alle de kampe, der lå før Superligaens indførsel for snart 30 år siden.

På søndag er det altså Superliga-møde nummer 81 med AaB. Men det er første gang vi mødes i en playoff kamp. For kampen søndag er som bekendt første kamp af to om retten til videre avancement i det europæiske playoff spil i Superligaens slutspil. Returkampen er fastlagt til næste søndag i Ceres Park kl. 18. Billetsalget til den kamp er startet her >>>

Det er dog som bekendt ikke første møde med AaB over to kampe, da vi jo tilbage i 2016 mødte dem i semifinalen i Pokalturneringen, hvor vi vandt 2-0 i Aalbog for derefter at spille 2-2 hjemme i Aarhus i en dramatisk kamp, der betød, at vi kvalificerede os til pokalfinalen det år. 

Ujævne nordjyder
AaB har haft et noget ujævnt forløb siden vi senest mødte dem i grundspillets sidste kamp, hvor det blev til et nederlag i Aalborg. Kun en enkelt sejr er det blevet til i nordjydernes gruppespil. Derudover har AaB spillet tre uafgjorte kampe og indkasseret to nederlag i deres pulje, hvor de - med 42 point - sluttede som nummer to efter Randers FC.

Især hjemme har AaB har det lidt svært i denne sæson og typisk for deres sæson blev den eneste sejr i gruppen, da også hentet på udebane i Randers den 22. april. Den tendens kan sagtens tale til vores fordel, da vi i foråret har vist en flot formkurve på udebane og har vundet alle vores udekampe i slutspillets puljespil. Og derudover er det også værd at hæfte sig ved, at vi er ligaens næstbedste hold til at holde clean sheet på udebane - kun overgået af FC København. 

Men statistikken siger også, at det bliver svært på mandag. Det er nemlig i vores 11 seneste møder med AaB oppe i Aalborg kun blevet til tre AGF-sejre, fem AaB-sejre og tre uafgjorte. Og altså også et nederlag senest vi var i Nordens Paris tilbage i marts. 

Men ellers er tre af de seneste fire møder med AaB i Superligaen endt i uafgjorte kampe - to af dem uden mål. 

Dem skal vi holde øje med
Lucas Andersen og Kasper Kusk har været to af sæsonens farligste og mest kreative kræfter for AaB. Lucas Andersen har vist sig som en ganske skarp spiller med 10 mål i Superligaen - her af nogen flotte langskud, som da han scorede mod os i vores senste kamp. 

En anden nordjyde; Kasper Kusk har været god til at lave den afgørende aflevering i angrebet. Kusk står således noteret for syv assists i Superligaen og fem mål. Tom van Weert bør også nævnes som en målfarlig mand. Den hollandske angriber har scoret i Superligaen otte gange indtil nu. 

Kampen spilles på søndag den 5. maj kl. 12. Som sidst vi var i Aalborg håber vi på endnu et fuldt udebaneafsnit, så holdet kan gå efter sejren med maksimal støtte og kærlighed i ryggen fra Aarhus, og dermed få et godt udgangspunkt frem mod returkampen i Ceres Park næste søndag.

Find billet og praktisk information om kampen på søndag her >>> 

Getty Images -1131239664 (1)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet