Tung afslutning på sæsonen

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 27. maj 2019, kl. 12:51

Hestene fra Kronjylland var få sekunder fra at blive sat i stald af et bravt kæmpende AGF-mandskab, men et mål dybt inde i overtiden sendte gæsterne i Europa Playoff-finalen.

Der var dømt revanchejagt, da lokalrivalerne fra Randers FC kom forbi et velbesøgt Ceres Park søndag aften til sæsonens sidste hjemmekamp. Første Playoff-opgør sluttede 2-1, så vi skulle op på hesten og gå efter en sejr for at nå videre til Europa Playoff-finalen mod Brøndby.

De første tyve minutter forløb med os mest på bolden og et afventende gæstemandskab. Vores højreside lyste op med mange habile indlæg og udfordringer fra spillelystne Bundu og tilbagevendte Munksgaard, mens altid hårdtarbejdende Stage, Amini og Blume styrede midtbanen med hård hånd.

Frederik Tingager 260519-003

For Randers' vedkommende afhænger meget af den georgiske kreatør, Saba Lobjanidze, der scorede til 1-1 i det første opgør. Han var da også manden, der med vævre driblinger og skudfinter kom frem til udeholdets første farlige afslutning efter 24 minutter, men Kamil Grabara udviste stor klasse på stregen i dag og pillede i flere omgange kronjydernes forsøg.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage, og vi var i flere omgange tæt på at stikke mulen frem på et af de mange indlæg fra kanterne, men hver gang manglede lige den sidste skarphed.

Derfor gik mandskaberne til pause med 0-0 på måltavlen.

Patrick Mortensen 260519-001

2. halvleg
Vi skulle lige i gang efter pausen, og det udnyttede Randers til at komme frem til kampens hidtil største chance, da vi blev fanget i en omstilling. Grabara måtte give en ripost på Eghos hårde skudforsøg, og så var vi heldige, da Benjamin Stokke i fri position i det lille felt høvlede kuglen langt over mål. 

I den anden ende prøvede vi os frem med småspil mellem Blume, Ankersen og Ammitzbøll, men den afgørende aflevering manglede lige den sidst skarphed.

Efter lidt stilstand i kampen tog Frederik Tingager sagen i egen hånd og drev fra sin position i defensiven flot bolden frem i et teknisk veludført raid gennem midten af banen. Den langlemmede midterforsvarer har bedre teknik end fysikken umiddelbart indikerer, og han nåede helt frem til feltkanten, hvor Casper Højer kom galoperende i et hidsigt overlap. Pludselig blev backen kantet af en randrusianer og så pegede dommer Jens Maae på pletten med ekstatisk jubel på lægterne til følge. 

Tobias Sana 260519-001

Svenske Tobias Sana eksekverede stensikkert straffesparket akkompagneret af godt 12.000 ellevilde tilskuere, og så fik de europæiske drømme et nøk i den rigtige retning. 1-0 med en halv time tilbage og med vores udebanemål fra første opgør havde vi nu teten i den samlede stilling.

Der var dog lang vej igen og der gik da også et nervøst sus gennem stadion efter 72 minutter, da Johnny Thomsen slog et indlæg over mod højresiden, hvor gæsternes storkreatør, Saba, halvflugtede til kuglen og afkrævede endnu en stor Grabarra-redning.

Kamil Grabara 260519-002

Vi stod ganske fint på banen mod slutminutterne, så de mange fremmødte begyndte så småt at gøre klar til at tiljuble de aarhusianske helte, men netop som hestene var klar til at blive sat i stald med hængende muler, skete det der bare ikke måtte ske.

Vi mistede bolden midt på banen, hvilket førte til Randers' sidste mulighed i kampen. Den faldt for fødderne af Marvin Egho, som resolut skød gæsterne på 1-1 to sekunder før tid.

En iskold spand vand i hovedet på AGF'erne, der faldt brandærgerlige om i græsset ved dommerens slutfløjt kort efter.

Samlet tabte vi altså 3-2 og sæsonen er dermed ovre for vores vedkommende og vi ender på Superligaens ottendeplads.

Mustafa Amini 260519-004

Kampfakta - Superligaen
AGF - Randers FC 0-0 (1-1)
66: Tobias Sana
90+3: Marvin Egho
Tilskuere: 12.310

Advarsler:
AGF: Jakob Ankersen, Mustafa Amini

Randers FC: Jonas Bager, Kasper Enghardt

MOTM: Kamil Grabara


AGF: Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage, Mustafa Amini, Bror Blume (60: Tobias Sana), Jakob Ankersen, Mustapha Bundu- Alexander Ammitzbøll (55: Patrick Mortensen)

Randers FC: Patrick Carlgren - Johnny Thomsen (80: Mads Aaquist), Jonas Bager, Erik Marxen, Kevin Conboy - Saba Lobjanidze, Frederik Lauenborg 67: (Kasper Enghardt), Nicolai Poulsen, Björn Kopplin - Marvin Egho, Benjamin Stokke (69: Emil Riis)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet