AGF sætter stort socialt aftryk

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 8. marts 2019, kl. 12:26

AGF gør en forskel - også uden for banen. Det dokumenterer det sociale regnskab for 2018.

Det særlige ved fodbold - det vigtige ved fodbold er, at det ikke kun handler om fodbold. Sådan skrev den engelske forfatter Terry Pratchett en gang.

Citatet indrammer ganske godt AGF's nye sociale regnskab for 2018, der fortæller om AGF's såkaldte CSR-arbejde - eller 'Corporate Social Responsibility' - samfundsansvar er en mere dansk betegnelse for CSR-arbejde.

- For AGF er det en grundlæggende værdi at være socialt ansvarlig gennem et stort engagement i samfundet omkring os - især i Aarhus, hvor vi aktivt ønsker at bidrage til en positiv udvikling. Det sociale regnskab for 2018 fortæller om det arbejde og viser, hvor vi sidste år satte et aftryk og hvor mange mennesker og institutioner, der har glæde af vores virke og tilbud, siger direktør i AGF A/S, Jacob Nielsen.

65.000 timer
Og sidste år har AGF haft fuldt blus på CSR-kedlerne med små og store projekter. Blandt andet med AGF's mere end 70 samarbejdsklubber, der i alt har haft kontakt til AGF i 65.000 timer i årets løb ved for eksempel besøg til kampe, træning i klubberne, besøg af spillere, uddannelse af trænere og frivillige og showkampe.

- Vi har i de senere år øget aktiviteterne i vores klubsamarbejde, der langt fra kun handler om fælles træning og udvikling af talenter. Det er i høj grad også et samarbejde, der løfter de enkelte klubber med aktiviteter og oplevelser for frivillige og for børnene og deres familier, samt uddannelse af trænere og frivillige. Og i 2018 har vi sat rekord i aktivitetsniveauet, fortæller René Frost, der er chef for AGF Klubsamarbejde.

Skærmbillede 2019-03-08 Kl . 11.25.14

Socialt aftryk
I 2018 har AGF også sat særligt fokus på fire faste CSR-samarbejdspartnere; FC Grønnegade, MOT-skolerne, Trygfondens Familiehus og Viva/Goals for Life. Fælles for projekterne er, at de enten handler om fodbold eller er forankret i Aarhus. For eksempel spiller socialt udsatte fodbold i projektet, FC Grønnegade og får dermed et skub tilbage til livet via sporten. AGF støtter arbejdet i FC Grønnegade, der ved årsskiftet modtog en donation på 50.000 kr.

- Det betyder meget for spillerne, at de får et skulderklap af deres hårde arbejde, som for mange jo mest foregår uden for fodboldbanen, hvor de kæmper for at få deres liv tilbage på ret køl, siger Toivo Asak, der er socialpædagog i Center for Misbrugsbehandling i Aarhus Kommune og leder af FC Grønnegade.

Fc -groennegade -090917-04

Også en række af byens institutioner og organisationer har glæde af et samarbejde med AGF. Blandt andre har AGF haft besøg af Forsorgshjemmet Nordbyen, der huser beboere med sociale problemer.

- Hverdagen for beboerne her på Nordbyen kan godt blive lidt kedelig og triviel. Derfor er det fantastisk, at AGF hjælper med at give nogle beboere en oplevelse og giver dem lidt kulør på hverdagen, siger Klaus Kristensen, som er socialrådgiver på Forsorgshjemmet Nordbyen, der hører under Aarhus Kommune.

Også Reden Aarhus, der er et være- og rådgivningssted for kvinder var i årets løb til fodbold.

- Samarbejdet med AGF har stor betydning. Ikke kun fordi, at det giver en god oplevelse, men også fordi, at det styrker kvindernes relation og tillid til os, hvilket giver langt bedre muligheder for at arbejde socialfagligt med de sværere ting i deres liv. Så stor tak til AGF, siger Anders Sørensen, leder af Reden Aarhus.

12.000 timers idræt
Af regnskabet fremgår det også, hvor mange aktiviteter, der finder sted på Ceres Park & Arena, hver eneste år.

AGF A/S driver sportskomplekset i skoven for enden af Stadion Allé og her var der i 2018 mere end 12.000 timers elite- og breddeidræt. Lige fra Århus Håndbold til ældreidræt og børn til karate og gymnastik. I alt har mere end 627.000 mennesker været forbi Ceres Park & Arena i årets løb til for eksempel koncerter, idræt, møder eller landskampe.

- Mens vi i de her dage taler om udviklingen af Ceres Park & Arena og planer for en ombygning af hele området er det godt at få sat tal på, hvor mange mennesker, der egentlig har glæde af vores arbejde og af området - enten dagligt som idrætsudøver eller som gæst til en koncert eller en håndboldkamp. Jeg tror, at alle er enige om, at AGF spiller en rolle i lokalsamfundet på mange måder. Men hvordan og med hvilken betydning? Det dokumenterer vi i det nye sociale regnskab, siger Jacob Nielsen.

Skærmbillede 2019-03-08 Kl . 11.07.58

AGF har i 2018 fornøjet 79 samarbejdsklubber med 65.000 timers oplevelser.
Mere end 627.000 mennesker har været forbi Ceres Park & Arena til forskellige aktiviteter.
AGF har stået bag 78 små som store CSR-aktiviteter med 32 forskellige foreninger, institutioner skoler mv.
Ceres Park & Arena har haft besøg af 20.000 skoleelever og lagt faciliteter til 12.000 timers idræt.

AGF A/S har i 2018 bidraget til de offentlige kasser med 35 mio. kr.

AGF beskæftiger 89 medarbejdere, 150 løst ansatte og 200 frivillige.

Læs mere i AGF A/S Sociale Regnskab 2018.

Skærmbillede 2019-02-04 Kl . 07.01.35