Formstærke fynboer trak det længste strå

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 11. marts 2019, kl. 22:42

Endnu en Lunding-scoring bragte stemningen på kogepunktet for en stund, men det blev alligevel OB, der tog fra Ceres Park med de største smil på læberne mandag aften.

Spændingen om top seks i Superligaen kan ikke overdrives, da en stor gruppe hold stadig har pladsen i mesterskabsslutspillet indenfor rækkevidde op til sidste spillerunde i grundspillet.

Med vores tre point op til Randers FC på ligaens sjetteplads og med kampene mod de direkte konkurrenter fra OB og AaB som de sidste to inden turneringen deles op, var meget da også på spil mandag aften på Ceres Park, hvor OB kom til Aarhus. 

Skærmbillede 2019-03-11 Kl . 21.52.01

Høj intensitet
OB og AGF spiller for det meste nogle ganske målrige indbyrdes kampe, og tempoet var da også højt fra begyndelsen. OB kom frem til et par muligheder i de første minutter, mens det var Lunding, der åbnede chancekontoen for AGF, da Mortensen sendte vores unge kantspiller afsted i højre side efter seks minutter. Den tidligere VRI'er skar hurtigt ind i banen forbi to-OB-spillere og sendte en afslutning afsted, som Grytebust dog fik kontrol over.

Få minutter senere kom både Amini og Sana frem til afslutninger på kanten af feltet, men først gik Aminis skud i en OB-blokade, mens Sanas efterfølgende afslutning sejlede lige over mål.

Der blev i det hele taget spillet friskt til i kampens første halvdel, hvor man sad med en følelse af, at der kunne blive scoret hvert øjeblik.

Scoret blev der dog ikke i første halvleg, der gik til ende efter et OB-gennembrud i vores venstre forsvarsside, som førte til en afslutning tæt under mål, men Kamil Grabara pillede afslutningen og så blev det 0-0 efter 45 minutter.

2. halvleg
2. halvleg startede ud med heftig aktivitet. Først en friløber til Kadrii, som blev afværget, og få minutter senere fik vi så lidt godt at varme os på.

Amini udviste flot overblik fra midten og sendte en millimeterpræcis stikning afsted til Lunding, som oversprintede sin direkte modstander og sendte kuglen i kassen for anden kamp i streg. 1-0 efter 48 minutter. 

Skærmbillede 2019-03-11 Kl . 21.46.21 (1)

OB livede op i de følgende minutter, da de tydeligvis ikke havde tænkt sig at vente til sidste spillerunde med at få afgjort, hvorvidt de skulle med i det ene eller andet slutspil. 

Lunding lå dog hele tiden og lurede og i et kontraangreb førte vores unge kantspiller bolden frem, satte en mand, trak ind mod midten og sendte en flad aflevering afsted til Mortensen. Angriberens chipafslutning blev desværre reddet af Grytebust i en mand-mod-mand duel.

Trykket fortsatte efterfølgende mod vores ende, og vi må give gæsterne, at de viste, hvorfor de er blandt Superligaens mest formstærke hold lige nu. Indimellem kom vi dog fortsat afsted i gode angreb, og Sana blev blandt andet spillet fri efter 65 minutter, men igen kom Grytebust i vejen.

Skærmbillede 2019-03-11 Kl . 21.49.53

Bare et minut senere gik det desværre galt i vores ende, da OB spillede sig frem til en stor chance. Grabara reddede flot i første omgang, men riposten trillede derefter gennem feltet, hvor Kadrii fik sendt bolden over stregen.

Kampen bølgede herefter lidt frem og tilbage, men efter 78 minutter gik det galt igen. Et OB-indlæg havnede for fødderne af Kadrii, som afsluttede på Grabara. Endnu en gang kom en OB'er først på riposten og Troels Kløve kunne sende bolden i mål. 1-2 og så skulle vi for alvor på jagt efter scoringer.

Alexander Ammitzbøll blev sendt på banen i stedet for Daniel Thøgersen, men vi blev aldrig for alvor farlige, og så sluttede det hele desværre med et skuffende 1-2 nederlag, og dermed blev vi sat et stort skridt tilbage i jagten på top seks. 

Nu venter sidste kamp i grundspillet, hvor vi dog med en sejr kan holde liv i håbet om en plads i mesterskabsslutspillet, men er afhængig af andre resultater. Vi møder AaB søndag den 17. marts klokken 17 i Aalborg. 

Skærmbillede 2019-03-11 Kl . 21.49.44

Kampfakta / Superligaen

AGF - OB (0-0) 1-2
Tilskuere: 7.958

Advarsler:

AGF: Daniel Thøgersen, Jens Stage
OB: Ramon Leeuwin, Troels Kløbve

AGF:

Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Daniel Thøgersen (86: Alexander Ammitzbøll) - Mustafa Amini, Jens Stage, Youssef Toutouh (63: Jakob Ankersen), Kasper Lunding (81: Mustapha Bundu), Tobias Sana - Patrick Mortensen

OB:
Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov (63: Jens Thomasen), Oliver Lund - Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve, Janus Drachmann (71: Nicklas Helenius), Casper Nielsen, Jacob Barret Laursen - Bashkim Kadrii (80: Alexander Ludwig), Anders K. Jacobsen.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet