Fynsk fight venter på mandag

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 8. marts 2019, kl. 9:14

Mandag gælder det en traditionsrig kamp i Ceres Park, når OB kommer på besøg til en vigtig kamp.

AGF mod OB. Det smager af noget. Det smager af fodboldhistorie og store kampe - både på Fyn og i Aarhus. Alene i Superligaen har vi da også mødt OB i 74 kampe og før Superligaens fødsel i 1991 var der også mange spændende kampe mod OB. 

På mandag mødes de to traditionsklubber så igen. Den her gang i Aarhus, hvor vi kl. 19 tager i mod OB i Ceres Park til en vigtig og spændende kamp om at komme med i mesterskabsspillet i Superligaen. 

Gæsterne ligger med 36 point lidt mere lunt til end os, der som bekendt har 31 point og derfor skal ud og jage point for at komme med i top seks, hvor vi - alt afhængig af de andre resultater i Superligaen i de kommende to runder - skal bruge mellem fire og seks point for at ende i den øverste halvdel. 

Men vi kan finde optimisme i den nyere historie, når det kommer til kampene mod OB. Her har vi nemlig vundet tre af de seneste fire opgør og vi skal tilbage til marts 2017 for at finde det seneste nederlag til fynboerne i Ceres Park og før den kamp havde vi ikke tabt til OB i Aarhus i tre år. I de sidste ti kampe mod OB har vi vundet de fire, mens OB har kunne trække sig sejrigt ud to gange. Og af de resterende fire uafgjorte kampe er tre endt 2-2. 

Kampene mod OB er da som regel også relativt målrige. Således er der scoret fire eller flere mål i otte af de seneste 10 kampe mod OB. Senest blev det jo til fire mål i en dramatisk 2-2 kamp i Odense og i den seneste hjemmekamp vandt vi 3-2 i en underholdende affære på et solbeskinnet Ceres Park i foråret 2018, hvor vi spillede slutspil i samme pulje som OB.

OB kommer til Aarhus oven på en 2-0 sejr hjemme i Odense over Brøndby, mens vi jo måtte nøjes med et point i Hjørring i weekenden. Men generelt har vi fulgtes pænt med fynboerne, der har fået 10 point i de seneste seks kampe, hvor vi har fået ni point i samme periode. Men på søndag tager vi tre point mere. 

Så kom i Ceres Park og bak gutterne op. Vi tror på mere end 10.000 på lægterne til en af de aftenkampe i skoven, der kan blive helt specielle, hvis vi sammen kan få endnu en sejr over OB.  

Køb din billet her >>>>

Og her finder du fem gode grunde til at komme i Ceres Park på mandag den 11.3 kl. 19. 

Gense seneste hjemmekamp mod OB her:  

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet