Nu ser vi frem mod gruppespillet

Af: SHC / Foto: Getty Images - 18. marts 2019, kl. 11:07

Tre hold relativt tæt på Aarhus venter nu på os i gruppespillet, hvor kampprogrammet snart er på plads.

AC Horsens. SønderjyskE. Vejle Boldklub. Sådan lyder menuen i den kommende tid for Superligaholdet efter det i går blev slået fast, at vi ikke kommer med i top seks og derfor nu skal spille i gruppespillet, hvor guleroden er en europæisk playoff kamp som vi jo nåede sidste år.

Men i første omgang handler det om at få sikret point nok til bogen, så vi ikke skal ud i et nedrykningsspil som vi oplevede i 2017.

- Når man ikke kommer med i mesterskabsspillet, så handler det i første omgang om overlevelse. Så det er det vi nu skal holde fokus på og arbejde hen imod i de næste uger, sagde sportschef Peter Christiansen efter kampen mod AaB i går, der endegyldigt forseglede vores skæbne i resten af foråret.

- Det er ny turnering, der går i gang. Nu er der så tre hold, vi skal spille i mod og det skal vi gøre klar til. Det handler om, at vi skal have nulstillet hovederne og hurtigt få skabt en ny energi og se nye muligheder for resten af sæsonen, siger David Nielsen, hvis spillere i den kommende landskamps-pause nu har nogen fridage til at få ladet batterierne op inden det går løs med de næste udfordringer.

- Vi må op på hesten igen og se fremad. Vi skal prøve at få noget optimisme ind i holdet igen. Vi må sætte os nogle små delmål, arbejde frem og komme stærkest muligt ud af det - det handler om at gå ind med en positiv tilgang, sagde Frederik Tingager efter kampen i går, mens hans forsvarskollega Casper Højer Nielsen naturligvis også var meget skuffet i aftes.

- Vi er meget skuffet over ikke at komme i top seks. Men vi må også kigge frem, for der er ikke noget, vi kan gøre ved det nu. Nu må vi få det bedst mulige ud af den situation, vi har sat os i. Vi havde nogen positive oplevelser sidste år og vi skal være gode nok til at komme derhen igen, lød det fra Casper Højer Nielsen.

Kampprogram snart på plads

I skrivende stund arbejdes der fra Superligaen side på at få kamp-programmet færdigt og forventningen er, at det blive offentliggjort i morgen - tirsdag 19. marts.

Det ligger fast, at den første runde i gruppespillet bliver afviklet i dagene omkring søndag den 31. marts. Altså vil vores første kamp ligge enten den 29., 30, 31. marts eller 1. april, når landskampspausen er overstået.

Og vi skal altså spille mod AC Horsens, SønderjyskE og Vejle Boldklub, hvorfor der er rig mulighed for at bakke holdet op på udebane også. I denne sæson har vi jo allerede fyldt udebaneafsnittene de tre steder - det skal vi gøre igen i foråret.

Rent sportsligt har vi også haft et pænt tag på de kommende modstandere i denne sæson indtil nu med to sejre over SønderjyskE, en sejr og uafgjort mod Vejle, mens vi har revanche til gode mod altid bøvlet AC Horsens.

Hold øje med AGF.dk for programmet for det kommende gruppespil.
Her vil billetsalget også starte, så snart vi kender det nøjagtige program.

Getty Images -1034990838 (1)