Optakt til slutspillet: AC Horsens

Af: KDJ / Foto: Ole Nielsen & Getty Images - 22. marts 2019, kl. 11:02

Vi tager inden længe hul på gruppespillet, hvor Vejle Boldklub, AC Horsens og SønderjyskE venter. Her kigger vi nærmere på AC Horsens som er destinationen for slutspillets første udekamp den 5. april

Fredag 5. april og søndag 28. april møder vi vores anden modstander i slutspillets gruppespil i form af AC Horsens, som ikke har den store historie bag sig, men som alligevel har formået at sætte sit præg på dansk fodbold.

AC Horsens er en forholdsvis ny fodboldklub. Den blev stiftet  i januar 1994, og kunne dermed tidligere på året fejre 25-års jubilæum. AC Horsens blev stiftet med en fælles drøm om en dag at skabe et konkurrencedygtigt elitehold. Den drøm må siges at være gået i opfyldelse.

AC Horsens er på de sidste 25 år gået fra ophold i 1. division og 2. division til i dag at være et fast medlem af Superligaen. Klubben sikrede sig første gang oprykning til Danmarks bedste fodboldrække i 2005, og efterfølgende fulgte nogle sæsoner med meget blandede oplevelser.

Skærmbillede 2019-03-22 Kl . 10.52.34

I 2007/2008-sæsonen sluttede AC Horsens på en overraskende femteplads, der dengang var klubbens bedste placering nogensinde.

Den dårligste placering hentede man til gengæld sæsonen efter. Her endte AC Horsens på en sidsteplads, hvorfor man måtte en tur tilbage i 1. division.

Det blev dog kun til et kort gensyn med Danmarks næstbedste fodboldrække, da man i 2010/2011-sæsonen var tilbage i det bedste selskab. Herefter prøvede AC Horsens både at opleve europæisk fodbold via Europa League og endnu en nedrykning, da holdet efter en afgørende nedrykningskamp mod Brøndby i foråret 2013 igen måtte ned i 1. division.

AC Horsens tilbragte de næste tre sæsoner i 1. division, inden man i maj 2016 historie sikrede sig oprykning til Danmarks bedste fodboldrække for tredje gang i klubbens historie. AC Horsens har siden da været at finde i Superligaen.

Sæsonen indtil nu
AC Horsens går ind til det kommende slutspil med en lidt dårlig stime. Holdet fik ellers en flot start på grundspillet, da man i efteråret imponerede stort ved at vinde over hold som FC København, FC Nordsjælland og Brøndby, lige som vi jo også tabte i Horsens.

Det flotte efterår var dog ikke nok til selv at sikre sig en plads i mesterskabsslutspillet. Årsagen ligger i starten af foråret, hvor AC Horsens måtte nøjes med fire point ud af 16 mulige - herunder blev det endda til nul point i de sidste fire kampe, der blev spillet mod fire af de direkte modstandere i kampen om en plads i top seks.

Den afslutning på grundspillet betyder, at AC Horsens går ind til slutspillet a point med os i pulje 1. Begge hold har skrabet 31 point sammen, men vi indtager fortsat førstepladsen på grund af en markant bedre målscorer. Vi har en målscorer på -3, mens AC Horsens har en målscorer på -14.

Skærmbillede 2019-03-22 Kl . 10.52.25

En drilsk modstander
AC Horsens formår ofte at drille sine modstandere med en både fysisk og direkte tilgang til spillet. Denne unikke spillestil er især kommet til syne på banens sidste tredjedel, hvor holdet ofte benytter hvert et indkast og hver en dødbold til at få servet bolden ind i straffesparksfeltet og herfra finde frem til en scoring ved at lægge et aggressivt pres på forsvar og målmand. Den strategi har dog i denne sæson også være suppleret med et mere direkte og flydende spil langs jorden.

En drilsk modstander har AC Horsens været for os over de seneste sæsoner. Vi skal således tilbage til 15. marts 2017 for at finde vores seneste sejr over dem. Dengang var der tale om en pokalkamp i Horsens, som vi vandt 3-1 -med den nuværende AC Horsens-spiller, Kasper Junker, som hattrick-helt for os.

Dem skal vi holde øje med
Kampene mod AC Horsens bliver netop et gensyn med Kasper Junker, der var på kontrakt i Aarhus for en periode på to år. Han skiftede til AC Horsens kort inde i sæsonen på transfervinduets sidste dag, men har siden da haft svært ved for alvor at slå igennem i hans nye klub. Det er i alt blevet til tre mål i 17 kampe under Bo Henriksen.

Et af de mål faldt dog netop mod os, da vi i september besøgte CASA Arena Horsens. AC Horsens sejrede ved daværende lejlighed med 3-2, og vi skal derfor holde et vågent øje med Junker, der især er kendt for sin hurtighed og sine dybdeløb.

Hallur Hansson er en anden spiller, som vi hverken må slippe af syne eller give for meget tid på bolden. Færingen har for vane at være styrende for det offensive spil i AC Horsens. Dette har i sæsonen kastet flere gode præstationer af sig, hvorunder han også har vist prøver på en usædvanlig stor målfarlighed for en midtbanespiller. Hansson står i sæsonen noteret for syv mål i Superligaen.

Som altid bliver det nogen spændende kampe mod AC Horsens. Første gang vi møder dem i gruppespillet er på udebane fredag den 5. april kl. 19.

Billetter til den kamp findes her >>>

Jens Stage 26111801