Optakt til slutspillet: Vejle Boldklub

Af: KDJ / Foto: Ole Nielsen & Getty Images - 20. marts 2019, kl. 14:36

Vi tager inden længe hul på gruppespillet, hvor Vejle Boldklub, AC Horsens og SønderjyskE venter. Her kigger vi nærmere på vores første modstander - Vejle Boldklub, der kommer til Aarhus den 1. april til et rigtig traditionsopgør.

Når vi hjemme i Ceres Park skyder slutspillet i gang mandag 1. april, så gør vi det med et historisk vingesus. For på den anden side at midterlinjen kommer Vejle Boldklub nemlig til at stå.

Vejle blev i 1891 grundlagt som en cricketklub. 11 år senere blev klubben forvandlet til en fodboldklub, og det skulle vise sig at være en god idé. For Vejle står i dag noteret for fem danske mesterskaber, hvilket er det samme antal, som vi har i AGF. Derudover har klubben også vundet pokal-turneringen seks gange. Den første store triumf kom i hus i 1958, hvor det lykkedes Vejle at vinde The Double i form af danmarksmesterskabet og landspokalturneringen.

Vejle og AGF var på denne tid to af de dominerende klubber i dansk fodbold. Det kom derfor heller ikke som den store overraskelse, at vi skulle møde hinanden i pokalfinalen i 1959. Finalen måtte ud i to kampe for at finde sin afgørelse, da den første kamp i Idrætsparken endte 1-1. Vejle vandt dog returkampen med 1-0, hvilket blev begyndelsen på en rivalisering, der voksede sig stor op gennem forrige århundred.

Der er tale om en rivalisering mellem to af Danmarks mest traditionsrige klubber, der har fulgt og udfordret hinanden på skift siden 1950'erne. Nu er tiden så kommet til, at der skal skrives endnu et kapitel til den efterhånden lange fortælling om en ægte jysk klassiker.

Skærmbillede 2019-03-20 Kl . 14.20.39

Vejles sæson indtil nu
Vejle rykkede før sæsonen op i Superligaen. Det gjorde man i overbevisende stil ved at vinde 1. division foran Esbjerg og Vendsyssel. Vejle gik derfor ind til sæsonen med vind i sejlene, og det var noget, der i begyndelsen bar frugt.

Det blev således kun til et enkelt nederlag i de første fem kampe - herunder lykkedes det blandt andet at spille 1-1 med Brøndby på Vestegnen. Dette var en start, som nok de færreste havde regnet med, men det var ikke desto mindre en imponerende en af slagsen og havde det også selv svært i vores første møde i denne sæson med Vejle, hvor det blev 1-1 i Vejle.

Getty Images -1008089176

I slutningen af efteråret begyndte tingene dog langsomt, men sikkert at gå den forkerte vej for Vejle og man tabte en del kampe.

I starten af foråret formåede Vejle heller ikke at vende de negative resultater. I stedet sluttede man således grundspillet af med fire nederlag i seks kampe.

Den dårlige afslutning på grundspillet har i resten af foråret givet Vejle et stort bjerg at skulle bestige. Vejle er forud for starten på slutspillet placeret på sidstepladsen i pulje 1. Herfra har man hele 11 point op til AC Horsens på den vigtige andenplads, der er lig med umiddelbar redning i Superligaen.

Har et godt tag i Vejle
Men Vejle vil nok alligevel - trods den dårlige afslutning på grundspillet - gå ind til kampene mod os med en tro på, at alt kan lade sig gøre, når der er tale om et historisk rivalopgør. Omvendt kan vi se frem til kampene med en klar bevidsthed om, hvad der skal til for at slå Vejle.

Vi har således i vores seneste 10 kampe mod Vejle vundet fem, tabt to og spillet tre uafgjorte, hvilket vidner om, at vi har et godt tag i vejlenserne. Vores seneste møde med Vejle endte da også med en sejr, da vi hjemme i Ceres Park vandt 2-1.

Skærmbillede 2019-03-20 Kl . 14.17.46

Værd at holde øje med
Alan Goncalves Sousa startede sæsonen godt for Vejle. Han er siden da faldet i niveau, men skal med sine hurtige fødder og tekniske kunnen stadig ses som en afgørende spiller for Vejles offensiv. Sousa står noteret for syv mål i Superligaen.

Mads Greve er en anden spiller, som bliver afgørende for Vejle. Han har sæsonen igennem været den helt store styrmand i forsvaret og et par gange også vist sine kvaliteter på de offensive dødbolde. Han har på dem formået at score to mål.

Siden vi senest mødte Vejle er det også værd at bemærke, at VB har skiftet træner og derfor nu har rumæneren Constantin Gâlcă i spidsen for holdet.

Det klassiske opgør mod Vejle spilles mandag 1. april i Ceres Park kl. 19.

Billetter kan købes her >>>

Gense seneste møde mod Vejle Boldklub i Ceres Park i december.