Banerne på Fredensvang får en kærlig hånd

Af: KDJ - 21. marts 2019, kl. 15:05

Banemedarbejderne i AGF benytter den aktuelle landskampspause til renovere nogen af banerne på Fredensvang.

På Fredensvang har vi i denne uge påbegyndt en større renovering af bane 1 og bane 2. Det sker oven på en start på foråret, der har været hård ved de to baner.

- Slitage har været det helt store problem for de to baner. De er på det seneste blevet brugt meget, og det har taget hårdt på dem. Derudover har vi i et stykke tid befundet os i en periode på året, hvor græsset ikke gror, så derfor er det ekstra vigtigt for os at påbegynde en renovering af banerne netop nu, fortæller Kasper Lund Poulsen, der er greenkeeper i AGF.

I de her dage har Superligaspillerne fri og der er derfor ikke så meget aktivitet på banerne som normalt. Det udnytter Kasper Lund Poulsen og Co. til at få kigget på banerne. Men en renovering nu kan ikke gøre det. Det er det daglige arbejde med banerne, der gør dem gode.

P1010033

- Arbejdet under renoveringen vil primært bestå af ren pleje af de to baner, og det sker blandt andet i koordinering med Superligaen. Vi sørger for på en daglig basis at klippe, gøde, prikke, så og lufte banerne for på den måde at kunne holde dem bløde, luftige og tørre, så de igen kan stå knivskarpt til førsteholdet og klubbens ungdomshold, fortæller Kasper Lund Poulsen.

Renoveringen startede mandag 18. marts og forventes færdig onsdag 27. marts. Der vil dog herefter stadig være en periode på fire, hvor banerne vil få brug for at udvikle sig til en helt optimal forfatning.

Der vil i perioden for renoveringen være lukket for al aktivitet på bane 1 og bane 2. Mens banerne får en ekstra pleje trænes der andre steder på Fredensvang.

P1010009 (1)