Amini-drøn i overtiden afgjorde hård fight på vestkysten

Af: BJ - Foto: Getty Images den 1. december 2019, kl. 18:39

Det var både op og ned søndag eftermiddag på vestkysten, men takket være en scoring af Mustafa Amini i overtiden blev det i sidste ende til en opløftende optur og en hårdt tilkæmpet sejr over Esbjerg fB.

Der er ikke noget bedre end sejre - og når de så falder efter en scoring i de absolut døende sekunder - ja, så føles det dobbelt så godt. Sådan var det søndag eftermiddag i Esbjerg. Okay, det var ikke den kønneste kamp set med AGF-briller, og ret beset burde hjemmeholdet have ført efter de første 45 minutter, men det handler om at slå til, når chancen byder sig, og denne fortræffelige evne besidder David Nielsens tropper i øjeblikket. 

Første halvleg blev indledt med et pres fra hjemmeholdet, men der skulle dog ikke gå mange minutter, før der kunne jubles i AGF-lejren. Optakten var et langt indkast fra Alexander Munksgaard. Bolden dumpede ned for fødderne af Mustapha Bundu, der med en følt, bred inderside åbnede scoringen.

Bedre start kunne AGF-mandskabet ikke have ønsket sig, men desværre forplantede den sig ikke til spillet på banen. For mange fejlafleveringer og for lidt vundne andenbolde mod de fysisk stærke vestjyder betød, at AGF-spillerne for det meste var et skridt bagefter og mest af alt koncentrerede sig om at forsvare eget mål.

Hjemmeholdets overtag kastede et par store chancer af sig, men William Eskelinen diskede op med fine redninger. Efter et kvarter blev Dauda spillet helt fri i feltet, og kun en flot fodparade fra AGF-keeperen forhindrede en udligning. Og ti minutter senere viste Eskelinen igen godt målmandsspil, da han lige akkurat kom på tværs og fik bokset bolden væk for snuden af en helt fri Rudolf Austin.

Efter godt en halv time blev Eskelinen atter sat på prøve. Jacob Lungi Sørensen afsluttede resolut på en returbold, men igen kom den svenske keeper godt ned og tog sig af forsøget. Et AGF-hold, der var på hælene i de første 45 minutter slap således med skrækken og kunne gå til pause foran 1-0.

Fra anden halvlegs start skiftede kampen karakter. Nu var det AGF-mandskabet, der dominerede takket være hurtigere og bedre boldomgang og generelt bedre sammenhæng mellem kæderne både offensivt og defensivt. De forbedrede spillemæssige takter resulterede også i flere gode muligheder til at udbygge føringen. Efter 55 minutter havnede et skud fra Amini hos en helt fri Niklas Backman, der i helt fri position afsluttede lige på Jeppe Højbjerg. Kort efter var det Jakob Ankersens tur til at have en scoring for sine fødder. Efter en omstilling opsnappede han en for kort tilbagelægning og afdriblede også Jeppe Højbjerg, men Esbjerg-keeperen kom godt tilbage og fik afværget Ankersens forsøg fra en spids vinkel.

Med 25 minutter igen havde Patrick Mortensen en god mulighed for at komme på måltavlen. Efter en dødbold fik han en fri afslutning i feltet, men som det var tilfældet med Backman, sendte angriberen også sit forsøg lige på Jeppe Højbjerg.

På det tidspunkt havde AGF-mandskabet fin kontrol over kampen, og det så ud til, at 1-0-sejren stille og roligt ville blive kørt hjem. Godt nok pressede hjemmeholdet på i det sidste kvarter, men AGF-defensiven anført af en velspillende Niklas Backman kom i vejen for det meste. Fem minutter før udløbet af den ordinære spilletid ville indskiftede Patrick Egelund dog det anderledes, og med sit første Superliga-mål sørgede han for udligningen. Set over hele kampen måske ikke ufortjent, men AGF-spillerne kunne ærgre sig over, at de inden da ikke havde fået lukket kampen.

Heldigvis består en fodboldkamp jo af 90 minutter plus tillægstid, for de blev udnyttet til fulde. Ja, efter udligningen var det som, at AGF-spillerne ikke ville tage til takke med det ene point, og i slutminutterne jagtede de et sejrsmål. Det udmøntede sig i flere dødbolde, og på en af disse måtte Alexander Munksgaard se et hovedstød blive reddet på stregen. Heldigvis var det ikke slut med denne mulighed. I de absolut døende sekunder valgte Mustafa Amini at trykke af fra kanten af feltet på en returbold. Mellem venner og fjender strøg bolden i mål helt ude ved den ene opstander, og vild jubel kunne bryde løs i AGF-lejren.

Mustafa Amini _GI (4)

En dejlig 2-1-sejr - og det vidner om både en stærk karakter og et stærkt sammenhold, når man kan rejse sig efter først en dårlig første halvleg, og dernæst en udligning kort før tid. Ja, det var en dejlig eftermiddag på vestkysten. Nu gælder det årets sidste hjemmekamp på søndag kl. 14.00, hvor vi får besøg af Lyngby Boldklub - og også samler ind til AGF's JULEHJÆLP. Kom og støt holdet!

Jubel3

Kampfakta - 3F Superliga
Esbjerg fB - AGF 1-2 (0-1)
0-1: Mustapha Bundu (9')
1-1: Patrick Egelund (84')
1-2: Mustafa Amini (90+3')

Tilskuere: 4.608

Advarsler:
AGF: Nicolai Poulsen, Niklas Backman

Esbjerg fB: 
Jeppe Højbjerg - Daniel Anyembe, Jeppe Brinch, Rudolph Austin, Jesper Lauridsen - Mathias Kristensen (62: Pyry Soiri), Jacob Lungi Sørensen, Lasha Parunashvili (78: Patrick Egelund), Joni Kauko -  Mohammed Dauda, Yuri Yakovenko

AGF:
William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer - Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Bror Blume - Mustapha Bundu (35: Jakob Ankersen), Patrick Mortensen (85: Nicklas Helenius), Jon Dagur Thorsteinsson (85: Kevin Diks)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet