FC Nordsjælland venter i morgen

Af: MS / Foto: Getty Images & Ole Nielsen - 2. november 2019, kl. 9:05

Søndag møder vi FC Nordsjælland i Farum. Det kan blive både en tæt og målrig kamp.

På søndag tager vi turen til Right to Dream Park i Farum til en kamp mod FC Nordsjælland som vi for relativt nylig vandt over hjemme i Aarhus. 

Men i Farum - hvor ingen 3F Superligahold har vundet i denne sæson - bliver det en ny udfordring for holdet, der kommer med selvtillid efter pokalsejren over OB i torsdag. 

Ellers er det to hold, der har haft svingende resultater på seneste, som mødes på søndag kl. 14.00 i Farum. FC Nordsjælland har kun vundet to af deres seneste fem kampe i 3F Superligaregi, hvor det senest blev det til et nederlag på 3-1 i Odense. Mens vi jo også har manglet en sejr i de seneste liga-kampe. 

Getty Images -1071175300

Tæt på hinanden
Der er derfor tale om et tæt opgør mellem ligaens nummer seks og ligaens nummer otte. Faktisk så tæt, at det også kun er målscoren, der adskiller os, når man kigger på 3F Superligatabellen. Kampen på søndag kan derfor potentielt kan sende et hold på fjrdepladsen lige så vel, som et nederlag kan resultere i en 10. plads efter runden.  


Kampen bliver vores møde nr. 41 med klubben fra Farum og kigger man på de tidligere opgør, så står FC Nordsjælland lige nu med overhånden. Det er  blevet til 12 sejre for os, hvorimod FC Nordsjælland kan se tilbage på hele 20 sejre. Dog så endte det seneste indbyrdes opgør med en 3-1 sejr til os tilbage i september måned på Ceres Park, hvor Jakob Ankersen, Bror Blume og Patrick Mortensen stod for målene.  


Bror Blume 290919-02 (1)

Der er fra tid til anden meget snak om kunstgræsbane i Farum - og det ligner igen i denne sæson, at den giver en fordel til hjemmeholdet. For FC Nordsjælland er det eneste hold sammen med FCK, der endnu ikke har tabt på hjemmebane i denne sæson.

Men at vi kan slå et hul i kunstgræsset husker alle nok med en sejr i efteråret 2017 med 2-1 på mål af Martin Spelmann og Jakob Ankersen, ligesom en 3-3 kamp, hvor vi scorede tre mål i det sidste kvarter nok stadig klinger godt i tilhængernes minder. Og så sent som i vinters scorede vi fire mål i en træningskamp på "græsset" i Farum. 

Og kigger man på tallene, så er der måske også muligheder for vores offensive kræfter på søndag. FC Nordsjælland er nemlig ligaens anden ringeste defensiv kun overgået af Silkeborg IF.

FC Nordsjælland har således lukket 24 mål ind i de 14 kampe, der er spillet, hvor vi til sammenligning kun har lukket 16 mål ind. Det lugter derfor af mål når vi møder FC Nordsjælland på søndag. Og faktisk er kun ét ud af de seneste 10 indbyrdes opgør endt uden scoring fra begge hold. 
Seneste 0-0 kamp mellem FC Nordsjælland og AGF skal vi således helt tilbage til 2008 for at finde. 

Så alt i alt er der lagt op til en tæt kamp på søndag - måske med udsigten til mål og i hvert fald med vigtige point på spil for begge hold. 

Så tag med til Farum og støt holdet i kampen. Arbejdernes Landsbank giver en stadionplatte til de første 250 AGF-fans på endetribunen. 

Find din billet til kampen i Farum her >>>>

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet