Nostalgisk dag: Comeback til GF-SisterS

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 22. november 2019, kl. 11:20

Når vi søndag fejrer Legendernes Dag i forbindelse med kampen mod Brøndby, så bliver det med nostalgiske indslag fra fortiden.

På Legendernes Dag hylder vi de store spillere fra AGF's historie. Dermed er det også anledning til at genopfriske nogen af de gamle minder fra Ceres Park før i tiden. For eksempel introducerer vi på søndag DONG for en dag, ligesom det populære pausebingo vender tilbage i pausen af kampen. 

Men det store trækplaster bliver nok GF SisterS som mange husker tilbage på med glæde. Det var en gruppe dansere, der - den gang chearleading var det helt store i Superligaen - stiftede deres egen dansegruppe til AGF's hjemmekampe. 

Det var i 1995, hvor AGF var de første i Danmark til at have underholdning fra cheerleadere i pausen, at de først så dagens lys. Den gang under navnet GF Girls. Men via en sponsor, så skiftede de senere navn til GF SisterS - det store S skyldes sponsornavnet.  

I starten udsprang GF Girls fra en showgruppe trænet af Karina Dimke - senere hen tog Susanne D. H. Olesen over som træner. Og hele vejen har det overordnede ansvar ligget hos Bettina Wichmann frem til hun flyttede til Norge i 2005, hvorefter pigerne også lige så stille fadede ud fra kampbilledet på Ceres Park, da cheerleadingens dage var over. 

Dm 2003

Så det er altså 24 år siden pigerne første gang entrerede græstæppet på Århus Stadion (Som Ceres Park hed den gang). Og på søndag skal vi opleve nogen af danserne fra det første hold, der i øvrigt var med til det første danske mesterkab som blev afholdt i cheerleading og hvor de vandt adskillige medaljer gennem tiderne.

I alt har 50 dansere været en del af AGF`s cheerleaders igennem tiden. Og nogen af dem kommer altså igen på søndag. 

Kommer du også? Så find din billet til Legendernes Dag og kampen mod Brøndby her >>>>

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet