Sejr i Farum

Af: SHC / Foto: Getty Images - 4. november 2019, kl. 14:17

Det blev til tre gode point, da vi søndag eftermiddag blev det første hold i sæsonen til at vinde i Farum.

Pokalstøvet havde knapt lagt sig efter torsdagens avancement i Sydbank Pokalen til holdet igen i dag skulle i kamp. Den her gang på udebane på kunstgræsset på Right To Dream Park i Farum, hvor FC Nordsjælland ventede på den anden side af den permanente midterlinje.Senest vi var på de kanter vandt vi 4-2 i en testkamp tilbage i januar, mens den seneste turneringskamp mod FC Nordsjælland var hjemme på Ceres Park, hvor vi sidst i september også kunne trække os sejrrigt ud af kampen.

Getty Images -1179704718

Måske det var derfor, at hjemmeholdet fra kampens start virkede revanchelysten og allerede efter to minutter kom til deres første mulighed. Men vi fik svaret fint igen med optræk til et par muligheder til Patrick Mortensen, der lå og lurede på bolde i dybden, når vores hårdtarbejdende midtbane fik erobret bolden.

Og i det etablerede spil var der i kampens indledning gode takter foran FC Nordsjællands mål. Som for eksempel, da Duncan og Blume spillede sig fint igennem på kanten af feltet, men Duncan blev nedlagt inden han kunne nå at afslutte - uden, at dommer Sandi Putros fandt anledning til at dømme straffespark. Getty Images -1179704892 (1)

Derefter begyndte kampen at sætte sig og vi overlod kløgtigt initiativet til hjemmeholdet og stod afstemt, kompakt og påpasseligt. Så vi skulle 20 minutter hen før FC Nordsjælland fik deres første mulighed. Og da først på frispark, da Mikkel Damsgård forsøgte sig fra barberskummet tæt på vores felt, men skød lige forbi mål. Men på dette tidspunkt var det os, der var farligst, når vi fik erobret bolden. Først med et godt indlæg fra Bundu, hvor to AGF'ere lige manglede et par centimeter for at kunne skubbe den i mål. Og derefter var Patrick Mortensen ganske tæt på med hovedet efter et skarpt indlæg fra Munksgaard, men hans forsøg gik forbi mål. Getty Images -1179704753

Efter 30 gode minutter blev trænerstabens gameplan dog slået lidt i stykker, da Zach Duncan måtte udgå med en skade og blev erstattet af Benjamin Hvidt. Hvidt faldt dog hurtigt godt ind i spillet og ændringen slog ikke gejsten itu, og vi fortsatte med at lave chancer. For eksempel var Bundu igennem syv minutter før pausen, men hans forsøg røg langt forbi mål. Så var FC Nordsjællands Isaac Atanga tættere på, da han vågnede op hen mod pausen og kom til et par farlige forsøg. Men det var os, der sluttede farligst, da Bundu kørt før pausefløjten tog sagen i egen hånd og fik sig driblet flot fri til en chance i FCN's felt, men han fik ikke ordentlig ram på sin afslutning efter en ellers flot aktion. Og holdene gik i kælderen på Right to Dream Park uden scoringer. Getty Images -1179704892

2. halvleg

De mere end 600 medrejsende AGF-fans kunne se anden halvleg starte med en chance til hjemmeholdet, da Atanga forsøgte sig udefra, men Eskelinen kunne redde fint. 

Efter 10 minutter af anden halvleg fik vi en rigtig god chance for at bringe os i front, da Bundu headede fint ned til Blume på et hjørnespark. Men hans afslutning ramte stangen og havde fortjent bedre skæbne. 

Det samme havde et forsøg fra Casper Højer Nielsen, der kort efter kom flot igennem, men igen ramte bolden træværket, da FCN's målmand Nicolai Larsen reddede bolden op på overliggeren. 

Og i det hele taget var det os, der nu var i førersædet i anden halvlegs indledning med et større tryk og altså et par gode chancer, som selv den neutrale tilskuere nok ville mene havde fortjent bedre skæbne. 

Getty Images -1179709770

Efter den hektiske start på 2. halvleg faldt kampen lidt mere til ro, mens vi lurede på at skabe flere chancer og derfor måske også åbnede lidt mere for defensiven og det skabte en mere åben kamp med flere chancer til begge hold. 

Efter små 70 minutter blev en velspillende Bror Blume afløst af torsdagens målscorer Jakob Ankersen og Jon Thorsteinsson rykkede derfor ind centralt på banen. Og straks var Ankersen på spil og skabte problemer for FC Nordsjællands bagkæde, og der lå et århusiansk mål og lurede over den lune eftermiddagsluft i Farum. 

Et kvarters tid før slutfløjt var vi da også igen farlige med et godt skud fra Ankersen, der blev blokeret og gik ud til Nicolai Poulsen som trykkede godt af, men uheldigvis ramte hans ellers flotte afslutning en medspiller i feltet. 

På det her tidspunkt var det os i tetén og værterne, der nu var dem, der lurede på omstillingerne, hvor Nordsjælland er så farlige med fart og tekniske gode spillere.

Efter 78 minutter blev Nicklas Helenius skiftet ind og Patrick Mortensen blev på banen - dog kom Helenius ind i lidt mere tilbagetrukket position. Og godt det samme, at Mortensen blev på banen for kort efter blev Bundu ulovligt tacklet i FCN's felt og dommeren dømte straffespark til os. Her var Mortensen sikkerheden selv og kunne bringe os foran 0-1. Slet ikke ufortjent efter en god AGF-halvleg. 

Getty Images -1179723914 (1)

Vores føringsmål synes at ryste det eller så sejrsvante hjemmehold, der ikke fik tændt op under en offensiv i kampens slutning, hvor de gang på gang løb i den hvide mur foran vores mål. 

Sammen med FC København var FC Nordsjælland inden dagens kamp det eneste hold i 3F Superligaen, der er ubesejret på hjemmebane. Ja, faktisk har FCN ikke tabt på eget "græs" siden 29. april. Men som kampen ebbede ud døde den stime og vi kunne glæde os over en sejr på en svær bane, der kom i hus på kløgt og taktisk snilde. 

Med sejren rykker vi op som nummer fem i 3F Superligaen og fik gode point i kampen om top seks. 

Næste opgave er hjemmekampen mod SønderjyskE på næste søndag den 10. november kl. 14, hvor vi fejrer Børnenes Dag. 

Find billet til den kamp her >>>

Getty Images -1179705293

Kampfakta / 3F Superligaens 15. spillerunde

Søndag 3. november kl. 14FC Nordsjælland-AGF 0-1 (0-0)

Right To Dream Park

80' 0-1 Patrick Mortensen (straffe)

Advarsler:

AGF: Nicolai Poulsen 

FCN

: Mikkel Rygaard

AGF:


William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Bror Blume (67' Jakob Ankersen), Nicolai Poulsen, Zach Duncan (30' Benjamin Hvidt), Jon Thorsteinsson (77' Nicklas Helenius), Mustapha Bundu - Patrick Mortensen.FCN:
 Nicolai Larsen - Ulrik Yttergaard Jenssen (73' Mathias Rasmussen) Kian Hansen, Abdul Mumin, Oliver Villadsen -
Mikkel Rygaard, Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen - Ibrahim Sadiq, Mikkel Damsgaard, Isaac Atanga
 (63' Mohammed Kudus)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet