Tæt kamp venter på søndag

Af: MS / Foto: Allan Høgholm Henriksen - 28. november 2019, kl. 9:06

På søndag kl. 16.00 mødes Øst- og Vestjylland i et spændende opgør når vi tager turen til Esbjerg. Et hold vi i de senere år har haft det godt med hjemme i Aarhus, men som vi bøvler med på udebane.

Ovenpå sidste weekends sejr over Brøndby IF gælder det på søndag en udebanetur til Esbjerg.

Senest vi var på de kanter blev det til et point og 0-0. Og historisk set, så er det ofte tætte kampe mod Esbjerg fB på Blue Water Arena. Vi skal tilbage til 2013 for at finde vores seneste Superligasejr i det vestjyske, men har siden spillet tre uafgjort og tabt en enkelt. Seneste kamp i Esbjerg var sidste år i september, hvor vi også delte i porten med vestjyderne. 

Historisk set har vi også delt sejrene mellem os. For i de 43 kampe vi indtil nu har spillet mod Esbjerg i 3F Superligaregi er det indtil videre blevet til præcis 16 sejre til hvert hold. 

_O9I2961

Men vi kan dog drage syd på med bevidstheden om, at vi pt. er det tredje bedste udehold i 3F Superligaen med 10 point fra de seneste fem udebanekampe - og jo med en sejr i Farum sidst bussen skulle ud og køre fra Aarhus. 

Og selvom det altså er blevet til fire kampe uden sejre i Esbjerg, så er Esbjerg generelt et hold, vi har det godt imod. 

Vi er således det eneste hold i årets 3F Superliga, som Esbjerg ikke har scoret imod siden starten på sidste sæson. Derudover har vi heller ikke tabt vores seneste otte kampe imod Esbjerg, hvor det er blevet til fem sejre og tre uafgjorte. Sidste gang vi mødtes blev det til en 1-0 sejr hjemme på Ceres Park, hvor - den i øvrigt tidligere Esbjerg-spiller - Jakob Ankersen stod bag kampens enlige mål. 

_O9I3498

Vigtigt med en god start
Skal vi ha' noget med hjem på søndag er det - i hvert fald rent statistisk - vigtigt, at vi kommer godt fra start. For i de 11 kampe, hvor vi først er kommet foran i år er vi endt med at vinde de ni. Samtidig har Esbjerg tabt 12 ud af de 13 kampe, hvor de er kommet bagud i år. Så en god start kan være afgørende på søndag på Blue Water Arena i Esbjerg.  


De to hold på søndag har fine målsnit i deres seneste 10 kampe. Her ligger Esbjerg med 2,8 mål per kamp og vi ligger på 3,3 mål per kamp. Alligevel lugter søndagens kamp ikke af mange mål. Vi er nemlig lige nu 3F Superligaens anden bedste defensiv med kun 19 mål imod os i 17 kampe, hvor Esbjerg lige nu er 3F Superligaens anden ringeste offensiv med 15 mål på 17 kampe. Vi har også kun oplevet én kamp med mere end to mål i vores seneste fem indbyrdes opgør mod EfB, hvilket var en 3-1 sejr i 2017. 

_O9I3056

Vi håber i at se mange på lægterne i Esbjerg, hvor kamptidspunktet - søndag kl. 16 - passer godt med en god udebanetur. Man kan orientere sig om alt det praktiske her.

Husk at købe billet i forsalg. Så sparer man 30 kr. Det foregår her. Og vi skulle hilse og sige, at man også skal huske sit halstørklæde.

Så tag dig selv, vennerne og halstørklædet med til Esbjerg til en ny spændende kamp, hvor gutterne skal ud og jagte den fjerde sejr på stribe. Vi ses i Esbjerg søndag kl. 16. KSDH! 

Instagram (24)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet