1-0 og næsten 20.000...

Af: BJ - 18. oktober 2019, kl. 10:46

Der kommer helt sikkert mange tilskuere til søndagens kamp mod Silkeborg, men det kræver et fyldt stadion, hvis tilskuerrekorden i de indbyrdes opgør skal slåes. Den lyder på 19.973, og blev sat d. 5. maj 1995.

Dengang var presset udenfor stadion for at komme ind og se lokalopgøret så stort, at de sidst ankomne cirka 1000 tilskuere blev lukket ind på løbebanen omkring selve grønsværen.

Den store interesse for at se lokalopgøret skyldtes, at begge klubber kæmpede med om topplaceringerne i Superligaens slutspil. AGF stillede med velkendte navne som Lars Windfeld, Torben Piechnik, Stig Tøfting og Håvard Flo, mens gæsterne, der var forsvarende danske mestre også havde prominente navne i startopstillingen i skikkelse af Peter Kjær, Keld Bordinggaard, Morten Bruun, Jesper Thygesen og Peter Sørensen.

Det var dog ingen af disse spillere, der stjal overskrifterne, men derimod AGF's anfører Flemming Linnebjerg, der blev matchvinder, da han i det 20. minut steg til vejrs og headede et hjørnesparksindlæg i mål. Hjemmeholdet leverede i det hele taget en gedigen præstation og nedkæmpede Silkeborg med en energisk indsats.

Sejren skabte stor glæde hos de mange fremmødte fans - og også i AGF-lejren var smilene store, både over sejren og den rekordhøje entréindtægt, der lunede godt i klubkassen.

Den samlede entréindtægt blev på ca. 850.000 kr. Heraf skulle der betales ca. 170.000 kr. i moms, 110.000 kr. til Aarhus Idrætspark i baneleje, 35.000 kr. til 70 kontrollører samt 10.000 kr. til at dække en række mindre udgifter.

De resterende 525.000 kr. tilfaldt de to klubber efter en speciel fordelingsnøgle med 70 % - eller 367.500 kr. - til AGF, og til Silkeborg var der 30 % svarende til ca. 157.500 kr.

Ja, indtægterne var så store, at flere mente, at nu ville der være råd til at købe Stig Tøfting, som AGF havde lejet i Hamburger SV. Det var dog ikke dét, AGF's formand Mogens Boyter tænkte på efter kampen.

- Det er så skønt, at så mange bakker AGF op, men jeg er lige så glad for den kampgejst, der lyser ud af spillerne, lød det fra formanden.

På søndag kommer der igen mange til lokalopgøret. På den gode side af 15.000 lyder prognoserne. Har du billet til kampen, kan få praktisk info her >>>

Vi opfordrer til, at du kommer i god tid. Portene til Ceres Park åbner allerede kl. 12.45, og fra kl. 12.00 kan du varme op i AL Bank Fanzonen.

Kommer du i bil til kampen, kan du parkere på væddeløbsbanen - lige bag C-tribunen. Læs mere om denne mulighed her >>

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet