Lige ved og næsten

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 28. oktober 2019, kl. 23:44

Vi kom godt fra start og kæmpede bravt, men det blev desværre ikke til point på et flot besøgt Ceres Park, da AGF bød indenfor til Studiernes Tribunefest og et besøg fra de forsvarende mestre fra FC København.

Der summede af liv i og omkring Ceres Park mandag aften, da vi havde inviteret byens studerende indenfor til fodbold og underholdende opvarmning i AL Bank Fanzonen med blandt andet Jøden, Mahamad Habane og fadøl til studievenlige priser.

Størstedelen af de godt 13.000 tilskuere måtte dog gå slukørede hjem, da FCK tog de tre point efter en tæt affære.

En energisk start
Efter to nederlag i træk skulle holdet forsøge at finde tilbage til det pointgivende spil, som har bragt os ind i kampen om pladserne i den bedste halvdel i tabellen. Det var da også et flot udtryk, vi fik leveret fra start, idet gæsterne ikke fik et ben til jorden de første 10 minutter, hvor både Bundu, Mortensen med flere kom til afslutninger.

Hurtige 281019-04

Med sådan en start skulle man tro, at AGF'erne snart ville få skabt den helt store åbning, der kunne give hjemmepublikummet lov at slå sig helt løs, men i stedet viste gæsterne den effektivitet og kynisme, der skulle til for at bringe pointtavlen i aktion.

En hurtig bolderobring på midtbanen sendte københavnerne afsted mod mål efter 17 minutter, og på oplæg fra Victor Fischer kunne tilbagevendte Dame N'Doye bringe gæsterne i front.

Et hårdt slag efter en fin start, men vi fik stille og roligt arbejdet skuffelsen ud, og det pågående spil førte til mange dødbolde, som blev sendt i feltet. Desværre uden for alvor at blive farlige.

Hurtige 281019-03

2. halvleg
Efter pausen kom holdet ud med god glød og fik igen lagt tryk på de rødklædte gæster med en række dødbolde, men så gentog billedet fra første halvleg sig - desværre.

En lang bold blev sendt afsted fra københavnerens bagkæde, og kort efter kunne Fischer tilføje endnu en assist, mens N'Doye igen kunne notere sig for en scoring - denne gang til 0-2. 

Få minutter senere brød Pep Biel også igennem til afslutning, men den gik lige forbi mål. Nogle svære minutter for David Nielsens tropper, der dog igen fik arbejdet sig ind i opgøret.

Og den bedste måde at gøre det på er jo ved at score, så det var akkurat, hvad Jon Dagur Thorsteinsson gjorde efter 55 minutters spil. Et flot indlæg fra Bror Blume havnede via Victor Nelssons pande for fødderne af islændingen, der fikst lobbede bolden i mål. 1-2 og så var der atter tændt for håbet i Smilets By.

Hurtige 281019-09

Det bar spillet også præg af, da holdet nu genfandt taktstokken og svingede den rytmisk gennem resten af halvlegen, mens københavnerne lurede på at udnytte opspilsfejl og omstillinger.

Backman var i flere omgange tæt på efter dødbolde, mens Pep Biel til gengæld sendte kuglen på træværket efter en veleksekveret omstilling fra gæsterne i det 73. minut.

Der var altså chancer nok til flere mål, og de blev større og større som tiden gik. Helt store blev mulighederne, da indskiftede Nicklas Helenius i to omgange afsluttede - den ene gang pareret af Johnsson i FCK's mål og i anden omgang på stolpen.

Hurtige 281019-11

Mod slutningen af kampen var kampbilledet noget, man sjældent ser i Superligaen, idet FCK stod tætpakket i eget felt, mens AGF'erne forsøgte at gennemtrænge defensiven. Jakob Ankersen strøg til vejrs på et hjørnespark og kun en fantomredning fra Johnsson forhindrede jubelbrølet på det velbesøgte Ceres Park.

Det blev den sidste helt store chance, og så hev FCK desværre alle tre point med hjem til Sjælland. På torsdag venter OB i pokalturneringen hjemme i Ceres Park, mens den næste kamp om superligapoint foregår i Farum, når vi besøger FC Nordsjælland søndag den 3. november.

Hurtige 281019-12

Kampfakta - Superligaen
AGF - FC København 1-2 (0-1)

17' Dame N'Doye
51' Dame N'Doye
56' Jon Dagur Thorsteinsson

Tilskuere: 13.884

Advarsler:
AGF: Casper Højer, Jon Dagur Thorsteinsson, Niklas Backman, Zachary Duncan.
FC København: Michael Santos

MOTM: Jon Dagur Thorsteinsson

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen (75: Alexander Gerbach) - Bror Blume, Nicolai Poulsen, Zachary Duncan, Jon Thorsteinsson, Mustapha Bundu (79: Jakob Ankersen) - Patrick Mortensen (75: Nicklas Helenius)

FC København:
Karl-Johan Johnsson - Guillermo Varela (45: Karlo Bartolec), Victor Nelsson, Sotirios Papagiannopoulos, Pierre Bengtsson - Pep Biel (78: Mohamad Daramy), Carlos Zeca, Jens Stage, Victor Fischer - Michael Santos (75: Pieros Sotiriou), Dame N'Doye

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet