Lokalopgør med form i

Af: MS / Foto: Getty Images - 2. oktober 2019, kl. 16:52

Det er 3F Superligaens to mest formstærke hold, der brager sammen på søndag i sæsonens første lokalopgør.

I søndags var der lagt op til en kamp om tredjepladsen i 3F Superligaen, da vi mødte den daværende fjerdeplads, FC Nordsjælland. Det var en kamp, vi som bekendt vandt med 3-1. Nu kan vi se frem til endnu en kamp i toppen af ligaen, når vi skal ud i det klassiske lokalopgør mod Randers FC.

Randers FC har nemlig med deres seneste 3-0-sejr over AaB i søndags bragt sig op på fjerdepladsen i 3F Superligaen - blot tre point efter os. Dermed bliver lokalopgøret på søndag også en kamp om de øjeblikkelige topplaceringer i 3F Superligaen, og spillerne får derfor brug for alt den støtte, de kan få fra udebaneafsnittet, som bliver udvidet til dagens anledning.

Getty Images -1016044384

Historisk set har vi haft det svært med kronjyderne i de senere år - især når kampene er blevet spillet i Randers. Her er det kun blevet til én sejr de seneste fem udekampe, hvilket var tilbage i 2014, hvor vi vandt med 3-1 på mål af Jesper Lange, Alexander Juel Andersen og Danny Olsen. Siden har vi spillet to uafgjorte og tabt tre oppe i Randers. 

Kigger vi historisk på lokalopgøret, så bliver kampen på søndag vores kamp nr. 30 mod Randers FC i 3F Superligaregi. Her har Randers også samlet overhånden med 15 sejre imod vores seks sejre.

I denne sæson går vi ind til kampen med medvind fra den bedste start i 3F Superligaen i mere end tyve år. Og med Randers FC på fjerdepladsen har kronjyderne også tur i den. De har således vundet deres sidste fire kampe i 3F Superligaen. Men nu kommer de op mod en god defensiv, da vi blot har lukket otte mål ind i denne sæson indtil nu - det er ligaens næstbedste defensiv. I den anden ende har vi nettet 17 gange - ét mål færre end Randers FC.

Getty Images -1144681345

Der kommer mål
Og der skal nu nok komme mål på søndag. For ikke blot er det de to mest formstærke hold, der mødes, så er det også to scorende hold.

I hvert fald, hvis man kigger på de seneste fem kampe. Her er det blevet til hele 10 mål af Randers og 12 af os, så denne udgave af lokalopgøret lugter for alvor af mål. Og kigger man i historiebøgerne, så har vi da pgså kun spillet 0-0 tre gange i vores indtil nu 29 møder med Randers, og kampene ligger med et målsnit på 2,6. 

Så der er lagt i kakkelovnen til et brag af et rival- og topopgør på søndag, hvor udebaneafsnittet forhåbentlig bliver fyldt. Det er i dagens anledning blevet udvidet, så vi kan få plads til så mange AGF'ere som muligt. 

Læs mere om det her, hvor du også finder adgang til billet og andre informationer.

Getty Images -652004554 (5)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet