Pokalgyser med lykkelig afslutning

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 2. november 2019, kl. 12:28

Halloween forbindes almindeligvis med uhygge, spøgelser og dæmoner, men alt det fik Jakob Ankersen heldigvis jaget bort denne 31. oktober med et kanondrøn i slutminutterne mod OB, der sikrede torsdagshyggen og den videre færd i Sydbank Pokalen.

To stolte traditionsklubber tørnede sammen torsdag aften på Ceres Park i Sydbank Pokalens 1/8-finale, da OB gæstede Ceres Park og lad det være sagt med det samme: Spillet var hverken skræmmende godt eller gyseligt skidt på denne allehelgensaften.

Men de to hold formåede at holde hinanden stangen et langt stykke hen ad vejen indtil vores energiske kantspiller stjal showet og rev OB-drengenes slik ud af hænderne på dem.

Mens AGF havde slået Marstal/Rise og VSK Aarhus ud for at nå 1/8-finalen, havde OB vundet en sikker 2-0 sejr over Danmarksserieholdet Otterup tilbage i september. Nu stod de to hold overfor hinanden i en turnering, som fynboerne har vundet fem gange, mens vi som bekendt jagter vores tiende pokaltitel.

Jakob Ankersen 311019-001

1. halvleg
Kampen tog sin begyndelse med en god blanding af vores unge talenter fra egne rækker såsom Hausner og Hvidt og de mere etablerede spillere som Backman og Blume i startelleveren.

Vi fik hurtigt etableret et tryk mod OB's målende, og Backman steg blandt andet til vejrs efter ni minutter, men hovedstødet røg akkurat forbi fjerneste stolpe.

Herefter opstod lidt stilstand i forhold til chancer, mens holdene så hinanden an og skiftevis forsøgte at løsne op for modstanderens defensive fundament.
Mod slutningen af halvlegen kom de stribede gæster frem til en god mulighed, da Oliver Lund modtog en aflevering i feltet, men hans flade afslutning blev grebet ud af William Eskelinen, der i dag havde fået chancen fra start og leverede en fejlfri præstation.

Lige inden halvleg nåede Nicklas Helenius til tops på et hjørnespark i den anden ende, og den tidligere OB'er var tæt på at bringe hjemmeholdet i front, men desværre svævede bolden over mål, og så gik vi til pause med 0-0 på måltavlen.

Nicklas Helenius 311019-002

2. halvleg
Efter pausen kom holdene ud med et lidt mere energisk udtryk, og vi startede med nogle lange bolde frem, som skabte noget rav i gæsternes bagkæde. Samtidig lurede OB på omstillinger og kom da også frem til en fin mulighed, som Issam Jebali heldigvis ikke fik sat en god nok afslutning på, og så kunne Eskelinen samle op.

De to hold mødtes for niende gang i pokalsammenhæng, og begge mandskaber virkede ret godt forberedt på hinandens taktikker, hvilket resulterede i få af de helt åbne chancer. Dog kombinerede Links og Blume sig frem til en fin afslutning, og Helenius fik også sat hovedet på flere indlæg - dog uden for alvor at true Mandé i gæsternes mål.

Senest de to hold mødtes i pokalturneringen blev det til et 1-0 nederlag til AGF tilbage i oktober 2008, og det var lige præcis sådan, det også skulle ende i dag - blot med omvendt fortegn.

Med kun fem minutter tilbage fik Ankersen i samarbejde med Blume og Helenius kæmpet sig fri på kanten af gæsternes felt, og med en følt afslutning fra distancen sendte han OB ud af pokalturneringen og fansene op af stolene. Netmaskerne blafrede, det truende pokalexit-spøgelse blev jaget bort, og Halloweenfesten kunne tage over.

Jubel 311019-001

1-0, og med en kontrolleret indsats gik vi tiden ud og tog en professionelt tilkæmpet sejr. Dermed sikrede vi videre avancement til kvartfinalerne og holder liv i håbet om den tiende pokaltitel til Aarhus.

Næste udfordring bliver vinderen af AB vs. EfB, der spilles i næste uge. Først der ved vi, hvem vi skal møde i kvartfinalen, som spilles i marts 2020.

Niklas Backman 311019-001

Kampfakta / Sydbank Pokalen

AGF - OB 1-0 (0-0)
Tilskuere: 3.160

Advarsler:
AGF: Alexander Munksgaard, Nicklas Helenius.
Odense Boldklub: Ingen

AGF:

William Eskelinen - Alexander Munksgaard (61: Kevin Diks), Sebastian Hausner, Nicklas Backman, Alexander Gersbach - Bror Blume, Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt (81: Zachary Duncan), Jakob Ankersen, Gift Links (71: Mustapha Bundu) - Nicklas Helenius

Odense Boldklub:
Sayouba Mandé - Oliver Lund, Jeppe Tverskov, Ramon Leeuwin, Alexander Juel Andersen - Jens Jakob Thomasen (45: Mads Frøkjær-Jensen), Moses Opondo (78: Mathias Greve), Janus Drachmann, Issam Jebali (65: Bashkim Kadrii), Sander Svendsen - Anders K. Jakobsen.
 Sebastian Hausner 311019-001