AGF forlænger med ung angriber

Af: BJ - Foto: FotoTrine/vildmedfoto.dk den 19. september 2019, kl. 18:01

16-årige Frederik Ihler har sat sin signatur på en kontraktforlængelse.

For godt et år siden indgik Frederik Ihler sin første ungdomskontrakt med AGF, og nu er der blevet føjet yderligere to år til aftalen, så den gælder til sommeren 2022.

- Vi er glade for at forlænge Frederik Ihlers aftale, så den nu løber hans ungdomstid ud. Frederik har i det seneste år gennemgået en god udvikling, hvor han blandt andet har præsteret godt på vores U17-hold og fået debut på henholdsvis U19 Liga-holdet og U17-landsholdet (årgang 2003, red.). Frederik er en spændende angriber med en veludviklet målnæse, og vi glæder os til at arbejde med ham i de næste tre år, siger talentchef Allan Frederiksen.

I sidste sæson blev Ihler nr. to på topscorerlisten i U17 Ligaen, og i denne sæson er det indtil videre blevet til to mål i den landsdækkende U17 Liga. Hans målnæse er også det, som U17-cheftræner Dennis Ramonn Olsen fremhæver, når han skal sætte ord på kvaliteterne hos den unge AGF'er.

- Frederik Ihler er en ægte 9'er, og de hænger ikke på træerne. Han er en angriber, som vi er utrolig glade for at have i AGF, og det potentiale, han har i sig som 9'er, er på et meget højt niveau. Han er utrolig kynisk foran mål og er en dygtig afslutter med begge ben og hovedet. Han er en hurtig og stærk spiller. Han har naturligvis også stadigvæk meget at gå på - og det ved han heldigvis også godt selv. Han skal blive endnu dygtigere til det relationelle spil, for det vil også give ham de bedste betingelser for at udvikle sit potentiale. Et af hans udviklingsområder er også spillet med ryggen til mål, og her tager han hele tiden gode skridt, og i det hele taget er han ikke bange for at tage arbejdshandskerne på for at dygtiggøre sig, siger Dennis Ramonn Olsen.

Frederik Ihler, der kom til AGF fra samarbejdsklubben VSK Aarhus i 2017, ser frem til at udvikle sig yderligere i AGF, hvor han er under vingerne hos blandt andre Dennis Ramonn, Flemming Povlsen og David Nielsen, der alle i deres aktive karrierer spillede samme position.

- Jeg er rigtig glad. AGF er min yndlingsklub, og jeg har det godt i klubben, så det er kun dejligt, at jeg har en aftale, der gælder resten af min ungdomstid. Mit mål er på et eller andet tidspunkt at etablere mig på Superliga-holdet, men ellers bare at blive ved med at score en masse mål på ungdomsholdene og hele tiden udvikle mit spil, lyder det fra Frederik Ihler, der ved siden af fodbolden går på ESAA-linjen i 10. klasse på Rundhøjskolen.

Frederik -Ihler -08061903