AGF henter sydafrikansk landsholdsspiller

1. september 2019, kl. 14:31

Det sydafrikanske talent, Gift Links er ny mand i hvidt

Efter dagens kamp kunne vi fortælle på TV3 Sport og til vores sponsorer i vores After Match bar efter kampen, at der er et nyt ansigt på vej til Fredensvang i skikkelse af den unge spiller, Gift Links som vi henter i den sydafrikanske klub, Cape Town City.

Gift Links er en 20-årig offensivspiller, der gør sig på begge fløje eller på midtbanen. Links regnes for et af de store talenter i sydafrikansk fodbold og er fast mand på det sydafrikanske U23 landshold og har også været udtaget et par gange til Bafana Bafana, som sydafrikanerne kalder deres A-landshold.

- Links talent er uomtvisteligt. Han er en rigtig dygtig dribler og han spiller - på trods af sin forholdsvise unge alder - med stor modenhed. Han er en eksplosiv spiller og kan være meget direkte i sit spil, og så behøver han meget lidt plads omkring sig på den sidste tredjedel af banen, hvor han kommer til at give os endnu en offensiv dimension, fortæller sportschef i AGF, Peter Christiansen om den nye AGF'er.

Før sin tid i Cape Town City spillede Gift Links en sæson i den ægyptiske klub, Pyramids FC inden han blev hentet hjem til Sydafrika i sommeren 2018 af Cape Town City, hvor han i den forgangne sæson blev noteret for fem mål og tre assists i 25 ligakampe.

Nu går turen så til Aarhus og til AGF, hvor Gift Links har tegnet en femårig kontrakt frem til sommeren 2024.

- Nu skal Gift lige lande i Aarhus, men vi forventer ikke nogen stor og lang tilvænnings-periode for ham. De sydafrikanere, jeg har spillet og arbejdet med tidligere, har været lette at integrere, og deres positivitet, ydmyghed og store passion til spillet er smittende hele vejen rundt, tilføjer Peter Christiansen.

Gift Links - der får trøje nummer 11 i AGF - tiltræder på Fredensvang efter den kommende landsholdspause, hvor han er udtaget til U23 landsholds-opgaver.